N(euro)otjes pompoensoep

Gisteren is de eerste pompoen aangesneden. Het was één van de kleinste en die bleek al 5 kilo te wegen… Er liggen er nog een stuk of wat die veel groter zijn dus…, dat wordt de hele winter pompoen eten!!! Yeeeeeh! In Huize Vrek zijn ze dol op pompoen in alle vormen. En er is nu genoeg om mee te experimenteren.

Het recept voor pompoensoep plaatste ze al eerder op het weblog maar hier nog een keer (en ook nu weer ietsje anders):

  • 1 kilo pompoen in blokjes
  • een paar aardappelen (4, 5, 6 of zo), ook in blokjes
  • 3 of 4 uien, gesnipperd
  • 4 of 5 teentjes knoflook, gehakt of geperst
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 4 of 5 wortelen/penen, in schijfjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 eetlepels ketoembar
  • 1 eetlepel djinten
  • 1 eetlepel djahé
  • peper en zout
  • (olijf)olie
  • eventueel een schepje sambal

Olie verhitten, uien fruiten, knoflook toevoegen en even meebakken. Kruiden toevoegen en even meebakken. De wortel, paprika en bleekselderij toevoegen, even goed door elkaar roeren. Pompoen en aardappel toevoegen en zoveel water dat het net niet onder staat. (Voorzichtig met het water, het moet een dikke soep worden, net zoals snert). Een minuut of twintig koken of totdat de pompoen- en aardappelblokjes gaar zijn. Pureren en op smaak afmaken met zout, peper en eventueel wat sambal.

Lekker met een homp brood.

N(euro)otje en Man aten zelfgemaakte nog warme custardvla met stoofpeertjes toe…

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Hanneke
    Okt 21, 2012 @ 09:49:45

    Als er 1 iets is waar ik jaloers van ben, dan is het je prachtige tuin 🙂 Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden

  2. merel
    Okt 21, 2012 @ 09:57:05

    Hoorde op yoga een handige tip: kook de pompoen mee met het water, zodat deze makkelijker te schillen is.. En inderdaad, het werkt veel makkelijker, waarom ben ik daar nou zelf nooit opgekomen?

    Beantwoorden

  3. izerina
    Okt 21, 2012 @ 11:24:10

    Ik gebruik regelmatig pompoen in een dikke kerriesoep. Voor mensen,die niet zo dol op pompoen zijn.

    Beantwoorden

  4. Pecunia
    Okt 24, 2012 @ 09:17:03

    Bedankt voor dit recept, ik ga het zeker eens proberen! Lekker pittig met die specerijen en sambal.

    Ik ben ook dol op pompoen, alleen van het schillen ben ik niet zo’n fan. Het schijnt dat je de schil gewoon mee kunt laten koken.

    Beantwoorden

  5. Vlijtig met zuinigheid
    Okt 28, 2012 @ 17:30:02

    Ik heb vandaag de soep volgens je recept gemaakt. Iets anders, want ik heb geen djinten en geen ketoembar. Ervoor in de plaats heb ik druppels hot chilisaus toegevoegd. Erg lekker. Bedankt voor je recept.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: