N(euro)otjes boodschappen en weekmenu

Vorige week deden de Vrekken weer boodschappen. Ze kochten alweer 6 paprika’s (de leuke aanbieding was er nog dus er zitten nu 12 in stukjes gesneden paprika’s in de vriezer), 6 prima diepgevroren pizza’s, 6 bekertjes yoghurt, 10 eieren, 2 pakjes slagroom, 4 pakjes koffiemelk, 1 kilo rijst, 2 pakjes smeltkaas (vindt Zoon zo lekker op z’n eitje…), nog 2 grote blikken zuurkool, 2 blikjes tomaten in blokjes, 4 grote blikken hondenvoer, 1 pak wc-papier, 2 stukken kaas van bijna 1 kilo totaal (bij de kaasboer) en daarbij 2 kuipjes boerensmeerkaas (1 tuinkruiden en 1 komijn).

Totale kosten vorige week: 38,72 euro, waarvan bijna 15 euro voor de kaas. Zo duur kopen ze het vrijwel nooit maar dit was bijzonder lekkere kaas, met heel veel kruiden erin en, nou ja, zo heel af en toe mag zoiets wel…

Van de rest van het huishoudgeld werden cadeautjes en felicitatiekaarten gekocht, want de Familie Vrek ging op kraambezoek. Totale uitgaven: 64,57 euro. Waarmee ze toch nog binnen het huishoudbudget gebleven zijn.

Voor wie denkt: waar zijn de groenten en het fruit? Die staan nog op de tuin of liggen op de deel. Er ligt een kleine 35 kilo pompoenen, de laatste courgettes mogen ook wel eens op en natuurlijk de eeuwige prei. De appeltjes worden geoogst en de peren kunnen van de boom. Frambozen zijn er ook nog, en nog wat bramen. Met nog wat winterwortelen en een restant van de bleekselderij, voldoende uien en aardappelen en nog een stuk witte kool, kan N(euro)otje deze week weer prima uit de voeten.

De rest van deze week eten ze in Huize Vrek:

 • Maandag (vandaag): kliekjesdag
 • Dinsdag: linzencurry
 • Woensdag: ratatouille met couscous of rijst (daar is ze nog niet helemaal uit)
 • Donderdag: ovenschotel met aardappelen, kaas en het restant witte kool van vorige week
 • Vrijdag: gesmoorde prei met een lekker sausje en aardappeltjes met zelf gefabriekte groenten/kikkererwtenkoekjes
 • Zaterdag: stevige pompoensoep
 • Zondag: vegetarische shepherds pie
Advertenties

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Debby
  Okt 16, 2012 @ 23:32:30

  Goed bezig hoor en vooral ook nog smakelijk. Hier zijn we de restjes van onze voorraad bezig. Wij halen gelukkig tegen lagere prijs dan in de supermarkt onze groenten bij een plaatselijke boer. Ook bezig met winterpeen, prei, nog enkele laatste aardbeitjes. Onze grootste kostenpost is vlees ! We zijn er mee geminderd maar alsnog ….
  We hebben nog wel de illusie dat we “ooit” ook enkele groenten zlef kunnen oogsten. Voor nu is het nog gewoon een toekomstdroom. Een heerlijke droom

  Beantwoorden

 2. lila
  Okt 20, 2012 @ 15:11:36

  Fantastisch! Ik had er -hoe stom- nooit aan gedacht om paprikas in te vriezen, maar er liggen nu 7 voor 1eu in mn vries!
  Dank dus, voor deze supertip!
  Ook heb ik net pesto gemaakt van t groen van een knolselderij…..misschien leer ik t dan s!
  En kom ik eindelijk na 22 jaar uit t rood ( ik wil niet weten hoeveel rente dat gekost heeft)

  Beantwoorden

 3. lila39
  Nov 06, 2012 @ 10:35:12

  Zo, dat werkt goed, een weekmenu!
  Ik mag van mezelf 1 week niet naar de super….heb volle vriezer en voorraadkastje, we komen vast niet om van de honger, hahaha

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: