N(euro)otjes boodschappen

Vandaag was N(euro)otje in Duitsland te vinden voor de boodschappen. Ze gaf daar 39,13 euro uit en kocht daarvoor een witte kool (dat wordt een verandering in het weekmenu, deze kool was zo goedkoop…;-) ), 10 kilo aardappelen, 1 kilo rode uien, doppinda’s, een komkommer, 1 kilo penen, een bloemkool, bleekselderij, 6 paprika’s, 6 bakjes vruchtenyoghurt, 1 doos eieren (de kuikens leggen nog niet dus er wordt af en toe een doosje bijgekocht…), 3 blikjes kidneybonen, 2 grote potten doperwten en wortels, 4 grote blikken wijnzuurkool, 2 pakjes crackers, 10 (!) repen chocola, 3 pakjes gepofte rijstkoekjes met chocola, 5 grote blikken hondenvoer, 1 tube tandpasta, 3 pakken à 8 rollen toiletpapier en 1 pak keukenrollen.

Samen met wat er nog of al in huis is (pompoenen en courgettes, prei en dergelijke) kan hier het hele weekmenu van gemaakt worden en natuurlijk is de voorraad weer aangevuld 🙂

De aardappelen had ze vorige week ook al gehaald. Ze worden verkocht per 2,5 kilo voor 79 cent. N(euro)otje probeerde even een zakje uit en was stomverbaasd over de kwaliteit. Daarom heeft ze vandaag nog maar wat extra gehaald. De appels van vorige week waren nog niet op en die liggen nu heel gezellig bij de aardappelen in de krat. Het schijnt namelijk dat aardappels minder snel uitlopen wanneer je ze samen met appels bewaart. N(euro)otje is het druk aan het uitproberen.

Behalve wat fruit (appels en mineola’s) is er ook nog brood over van vorige week (in de vriezer). Brood wordt hier niet zoveel meer gegeten sinds Zoon werkt en op zijn werk (gratis) kan lunchen. Aanvulling hiervan was dus niet nodig.

Advertenties

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Annelieya
  Okt 06, 2012 @ 08:47:27

  Dat ga ik ook uitproberen.Ik gebruik biologische aardappelen en die lopen altijd sneller uit. Dus ik stop er nu een appel bij.

  Groetjes Annelieya

  Beantwoorden

 2. Lege zakken vrouw
  Okt 06, 2012 @ 08:50:13

  Wat moest je betalen voor het blikvoer voor de honden en toiletpapier? kan ik volgende maal ook eens kijken wanneer we weer in Duitsland zijn.

  Beantwoorden

 3. izerina
  Okt 06, 2012 @ 09:05:34

  vroeger kwamen wij elke vakantie in Winterswijk. Altijd nam ik bepaalde lekkere en voordelige levensmiddelen mee uit Duitsland.

  Beantwoorden

 4. Bespaarmama
  Okt 06, 2012 @ 23:01:18

  Haha ik heb soortgelijke boodschappen gedaan vandaag in Duitsland 🙂 afgezien van het hondenvoer.. Blikken wijnzuurkool ken ik eigenlijk niet.. Staat dat bij de potten groente?

  Beantwoorden

 5. Lege zakken vrouw
  Okt 07, 2012 @ 11:25:25

  Hoi Neurootje- Dank voor je prijzen. Dat scheelt volgens mij een slok op een borrel met de prijzen hier. Volgende maal ga ik ook deze artikelen inslaan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: