N(euro)otje maakt tortilla’s

Je kunt ze natuurlijk kant en klaar kopen in de supermarkt: tortilla’s. Heerlijk om te vullen met van alles en nog wat, ook vegetarisch.

Maar ze zijn zo eenvoudig zelf te maken en kosten dan zo weinig, dat het bijna zonde is om ze kant en klaar te kopen.  Je hebt nodig:

  • 200 gram bloem
  • 125 ml. water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een snufje zout

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles met behulp van een houten lepel (want heel plakkerig!) goed door elkaar. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer een half uurtje rusten. Kneed het daarna nog even door en verdeel het deeg in zes gelijke porties. Rol elk bolletje deeg uit tot een rond lapje deeg en bak het in een droge koekenpan, één minuut per kant.

En daarna lekker maken. Bijvoorbeeld, voor de niet-vegetariërs, zo:

besmeer een tortilla met kruidenkaas, bijvoorbeeld de goedkope Valblanc van de Aldi. Doe er wat zalmsnippers overheen en wat stukjes sla. Oprollen, klaar.

9 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. betjesonnetje
    aug 20, 2012 @ 20:44:06

    Hmmm, lekker … Ik ga het eens proberen.

    Beantwoorden

  2. Samenbesparen
    aug 20, 2012 @ 21:16:27

    Lekker! Ga ik ook eens proberen.
    Kun je deze tortilla’s ook bewaren?! Of kun je bijv alleen het deeg bewaren?

    Beantwoorden

  3. izerina
    aug 21, 2012 @ 08:37:13

    Ik ga het nog eens proberen. Bij mij werden ze zo hard.

    Beantwoorden

  4. Realmam
    aug 21, 2012 @ 11:18:00

    ik heb het ook een paar keer gedaan, maar ze waren bij mij zo plakkerig dat ik ze nauwelijks goed in de pan kreeg, laat staan dat ze niet dubbel gingen en over een stuk of 6 deed ik een uur. Heb jij een handige tip voor mij? Anders blijf ik bij mijn besluit om het nooit meer te proberen, maar ze gewoon zelf te kopen.

    Beantwoorden

  5. Anonimica
    aug 21, 2012 @ 14:16:22

    Ik vul ze meestal met een chili (sin carne in mijn geval) met verse kruiden, wat geraspte kaas en knoflooksaus (van roomkaas en knoflook). Laat ik dat nu aan mijn bezoek hebben geserveerd op 20 augustus! En iedereen heeft zitten smullen.
    Ik hoop dat ik binnenkort de tijd heb om je recept uit te proberen, want wraps gaan er hier regelmatig doorheen in ons gezin. Alle vrekkentips blijven welkom, een mens is nooit te oud…

    Beantwoorden

  6. betjesonnetje
    aug 21, 2012 @ 15:15:54

    Ik heb ze gemaakt en ik was blij met het resultaat. Ik heb er een foto van op mijn blog gezet: http://betjesonnetje.wordpress.com/2012/08/21/belletjesbrood-uit-de-wok
    Ik geef toe dat ik wat ben afgeweken van het recept van N(euro)otje. Ik gebruikte volkorenmeel in plaats van bloem en ook heb ik het kneden even snel gedaan met de keukenmachine. Ik weet niet helemaal zeker of wat ik gemaakt heb, nog wel tortilla’s zijn. Misschien moet je het wel chapati’s noemen. Voorlopig noem ik het belletjesbrood. Als ik straks tijd heb, zal ik bij de foto schrijven hoe ik het heb gedaan.

    Beantwoorden

  7. Studentenbudget
    aug 21, 2012 @ 19:27:10

    Supergrappig, ik had dat net van het weekend geprobeerd! Ik had er teveel meel door, dus bij mij was het te droog

    Beantwoorden

  8. vincent
    aug 26, 2012 @ 22:07:35

    Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

    Beantwoorden

Geef een reactie op betjesonnetje Reactie annuleren