N(euro)otje verliest een kip…

Toen N(euro)otje uit haar werk kwam vandaag, kreeg ze een luguber verhaal te horen. Ouders kwamen vanmorgen op een luid kabaal in de kippenren af en zagen daar tot hun afgrijzen een buizerd één van de kippen oppeuzelen… Er bleef niet veel van het beestje over en de buizerd wist weg te komen voordat Vader een stok had gevonden om ‘m te lijf te gaan. Als je nou nagaat dat er een grootmazig hek om de ren heen staat van een kleine twee meter hoog, bekleed met kippengaas zodat kippen en konijnen niet naar buiten kunnen, en er ook nog eens eens net overheen hangt om rovers die wel een kippetje lusten, buiten te houden, kun je je voorstellen dat iedereen knap verbaasd was. Het schijnt geen leuk gezicht te zijn geweest. De rest van de kippen en kuikens waren in paniek en zochten toevlucht in de verste hoeken van de ren. De rest van de dag waren ze opmerkelijk stil.

Het is ongelooflijk dat de buizerd de kippen heeft kunnen zien vanuit de lucht. De ren is goed beschut door bomen. Bovendien wist hij precies de ene opening in het net te vinden en sterker nog, hij verliet de ren zonder zelf in paniek te raken, door dezelfde opening.

Het gat is een beetje dichtgeknutseld met een overgebleven stuk net van het bessenveldje maar N(euro)otje spotte nog een gat. Dat moet morgen ook dicht. Voordat de buizerd terugkomt voor meer…

Advertenties

9 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. betjesonnetje
  Aug 16, 2012 @ 07:26:39

  Wat een eng verhaal, zeg. Zoiets verwacht je toch niet.

  Beantwoorden

 2. Marion
  Aug 16, 2012 @ 08:26:46

  achhhhhhhhhhh, arme beestje en arme kippen en kuikenws die het zagen, ongelooflijk. Tja, ook buizerds moeten eten maar jouw kippen? liever niet hoor. Ik hoop dat hij niet meer terug komt

  Beantwoorden

 3. Marion
  Aug 16, 2012 @ 08:27:38

  Marion wilde weer te snel typen hihi, spelvoutjes dus, sorry

  Beantwoorden

 4. Ipie
  Aug 16, 2012 @ 10:21:09

  He bah wat naar. Wij hebben maar 3 kippen, ik zou het afschuwelijk vinden als een buizerd ze kwam halen. Wat zullen je ouders geschrokken zijn!

  Beantwoorden

 5. planet of tine
  Aug 16, 2012 @ 12:17:07

  Dat zal wel schrikken geweest zijn !

  Beantwoorden

 6. Thea
  Aug 16, 2012 @ 17:09:51

  Bij ons werd vorig jaar ’n kip meegenomen door ’n valk. Onze kippen lopen vrij op het erf en in de wei en het heeft 2 dagen geduurd voor we ze allemaal terug hadden!

  Beantwoorden

 7. Potje Jan
  Aug 16, 2012 @ 19:35:07

  Bizar zeg die buizerd precies door die ene opening erin en eruit! En vooral sneu voor de kipjes…

  Beantwoorden

 8. Debby
  Aug 16, 2012 @ 22:19:15

  wauw, nog een goede reactie om op zoek te gaan naar een gedegen stok. Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben. Wel enorm vervelend en wat een gewiekste buizerd.

  Beantwoorden

 9. JutVrouw
  Aug 17, 2012 @ 09:49:14

  Hier ook een buizerd slachtoffer 😦 onze kippen lopen nog helemaal vrij rond maar manlief is toch nu ook wel om en gaat een ren maken. Na jouw verhaal zal ik zorgen dat we dubbelchecken of alles dicht is, wil m’n roedel kippies (nu nog 8 incl. de haan) graag compleet houden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: