N(euro)otje in Belgie

Twee dagen geleden vertrokken N(euro)otje en Man voor een paar dagen naar Belgie. Minivakantie noemen ze dat ook wel. Nou zat het weer tot gisterenavond ook wel heel erg mee natuurlijk. Ze hebben een ijsje gekocht en een kriek gedronken bij kasteel De Dool. Errug lekker! Het was trouwens niet de eerste keer dat ze daar neerstreken voor een kriekje… Verder was er weer van alles te beleven in Lommel en liep N(euro)otje al ijsje scheppend langs een optreden van de Vlaamse band FC Kabul. Even meegedaan, ijsbakje leeg gelepeld en de rest van de avond op het terras bij Dochter en Schoonzoon doorgebracht, alwaar de zon tot het laatste moment te zien is.

Als de Familie Vrek in Belgie is, doen ze ook altijd wat boodschapjes. Zo kocht N(euro)otje in Lommel 400 gram zuiveringszout voor 2,75 euro. Dat is nog goedkoper dan in Duitsland, waar N(euro)otje het eerst altijd haalde. Ze gebruikt het poeder in haar baksels als rijsmiddel, ze wast haar haren ermee, poetst haar tanden ermee en als het zo uitkomt, ontstopt ze de afvoer ermee. Zuiveringszout is geweldig. Ze zou niet meer zonder kunnen. Ook koopt ze er altijd koffiebonen; 2,5 kilo voor 11,99 euro. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor Schoonouders, die net als zij bonen malen en koffie zetten op de campingmanier. Eigenlijk schrijft ze dit verkeerd om: N(euro)otje zet de koffie nu zoals Schoonmoeder dat al haar hele leven doet. En dan kocht ze ook nog een pondje droge gist voor 3,15 euro, bijna een euro goedkoper dan in de buurt waar N(euro)otje woont. En Man en Zoon drinken graag een Maes pilsje. In Lommel wordt iedere keer een leeg kratje ingewisseld voor een vol kratje…

Ja, het is altijd leuk bij de Zuiderburen. Jammer maar helaas, de plicht roept en zondag zullen N(euro)otje en Man weer terug moeten. Het is maar goed dat ze nieuwe ruitenwissers hebben (ook gekocht in Belgie 🙂 ), want het ziet ernaar uit dat het onlangs aangeschafte barometertje gelijk krijgt. Toen ze van huis vertrokken, zakte het wijzertje in de richting van Regen of Wind. Nou, het regent, volgens de buienradar ook  in Groningen, dus hij doet het 😦

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Jul 28, 2012 @ 12:09:31

  Dat is het leuke,ook van dichtbij buitenland. Je haalt er koopjes.

  Beantwoorden

 2. Henriëtte
  Jul 28, 2012 @ 19:04:00

  Zo wie zo is het leuk om in het buitenland in de supermarkten te kijken en op markten. Als we naar België gaan , naar vrienden in west vlaanderen halen we ook altijd kriekenbier, goedkoper dan in Nederland.

  Beantwoorden

 3. Ellen
  Jul 30, 2012 @ 19:30:28

  Grappig, Als ik in Nederland kom dan kopen we ook dingen die je hier niet of duurder krijgt 😉

  Beantwoorden

 4. Miepje
  Sep 15, 2012 @ 20:51:22

  Wist je trouwens dat je zuiveringszout (natriumbicarbonaat) nog véél goedkoper kan krijgen? Gewoon in Nederland. De Welkoop/boerenbond verkoopt dit als bijvullend diervoeder in zakken van (ik geloof) 25 kg. Kostte mij een jaartje geleden rond de 11 euro. Ik gebruik het zelf niet voor in voedingsmiddelen, maar wel voor haren wassen, tanden poetsen, gezichtsscrub, schoonmaken, etc. Ik bewaar het in een grote emmer in de schuur en schep daaruit elke keer weer een bakje vol voor in de keuken en de badkamer. Voldoet ook prima.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: