N(euro)otjes Zoon heeft gelukkig werk gevonden

Of het werk vond hem… Zoon had geen zin meer om door te leren. Na twee diploma’s in de ICT behaald te hebben, besloot hij zijn kansen te wagen. Een paar weken voordat hij zijn diploma kon ophalen, sprak hij met een vriend die al in de ICT werkzaam was. De vriend gaf het telefoonnummer van zijn baas aan Zoon. Zoon belde direct, kon zijn cv doormailen en werd voor een gesprek uitgenodigd voor de volgende ochtend. Hij werd direct aangenomen en is nu tot grote tevredenheid bezig met wat hij het leukste van alles vindt: computers. Natuurlijk werkt hij niet in de buurt, hier in de buurt is niet zoveel tot helemaal geen werk. Hij moet er voor naar Groningen toe, door Groningen heen en een stukje Groningen voorbij… Moet N(euro)otje, die net in de stad Groningen zelf werkt, zo’n 54 kilometer reizen om op het werk te komen, voor Zoon is dit bijna 70 kilometer.

Gisteren stond er nog op Nu.nl te lezen dat bijna een kwart van de Nederlandse jongeren werkloos thuis zit. Dan wonen N(euro)otje en gezin, volgens de statistieken dan toch, ook nog in het kleine stukje Nederland waar het minste werk is, de lonen het laagst zijn, de huizen het langst te koop staan, de huizenprijzen het hardst zakken en de armoede het hoogst is. Kortom, een grote kans voor Zoon, om zich bij de werkloze jongeren te voegen.

Omdat ze ook zonder de statistieken te raadplegen, wel weten dat ze in een economisch slechter draaiend stuk Nederland wonen, hadden N(euro)otje en Man niet gedacht dat Zoon relatief dichtbij of snel, werk kon vinden. Ze waren eerder een beetje bang dat hij in de Randstad terecht zou komen. Zoon op zichzelf in de Randstad was nou niet een ideaalbeeld dat ze voor ogen hadden. Het zou een hele  onderneming zijn geworden om daar naartoe te gaan om wasjes te doen en te helpen schoonmaken. Want hoewel het goed gaat met zijn ADHD, erg goed zelfs, blijft hij gespeend van enig organisatietalent. Maar misschien heeft dat ook wel helemaal niks met de ADHD te maken, zijn gewoon alle jongens van die leeftijd zo… 😉 Hoe dan ook, hij heeft een baan gescoord! Oké, niet helemaal naast de deur, en met behulp van een kruiwagen, maar toch! Soms moet je een beetje mazzel hebben. En soms krijg je er meer van dan je had durven hopen.

Advertenties

16 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Bijdehand Micro Assistentie
  Jul 20, 2012 @ 07:43:54

  Gefeliciteerd!

  Beantwoorden

 2. monica
  Jul 20, 2012 @ 07:52:25

  Ja, het valt in deze tijd niet mee. Dan mag je zeker blij zijn dat hij zo snel en ‘redelijk’ dichtbij een baan mocht vinden.
  Van harte gefeliciteerd.

  Beantwoorden

 3. jenneke
  Jul 20, 2012 @ 07:55:56

  Gefeliciteerd, het geeft je toch een rustig gevoel om in deze tijd een baan te hebben.

  Groetjes jenneke

  Beantwoorden

 4. izerina
  Jul 20, 2012 @ 08:19:37

  Wat heeft je zoon geluk gehad. IK hoop,dat hij met plezier zal werken.

  Beantwoorden

 5. annelieya
  Jul 20, 2012 @ 08:26:38

  Wat fijn,,gefeliciteerd.Ik kan mij voorstellen dat dat een zorg minder is

  Groetjes Annelieya

  Beantwoorden

 6. grandma
  Jul 20, 2012 @ 09:09:59

  Geweldig, dit soort dingen geven het leven weer een extra kleurtje

  Beantwoorden

 7. kniepertiekniepertie
  Jul 20, 2012 @ 09:31:56

  Geweldig, gefeliciteerd!

  Beantwoorden

 8. spaarolifantje
  Jul 20, 2012 @ 09:52:30

  70 km enkele reis is natuurlijk best veel. Als het gaat vervelen, zou hij kunnen kijken of hij een dag per week thuis kan werken (als hij in de ICT zit, kan dat soms gemakkelijk, maar natuurlijk niet altijd).

  Ook zou hij misschien twee of drie nachten per week in Groningen of in dat plaatsje waar hij werkt, kunnen logeren, dat scheelt toch alweer een aantal kilometers. Dan moet je wel iemand kennen die hem onderdak wil bieden, of je moet een goede hospita vinden of iets dergelijks. Niet gemakkelijk, maar misschien wel mogelijk. Je weegt dan de reistijd en reiskosten af tegen de kosten van het logeeradres. En voor hem misschien ook een manier om langzamerhand op eigen benen te gaan staan, met nog veel steun van jullie.

  Omdat hij nu geld gaat verdienen, is er misschien wel financiele ruimte om zoiets te doen.

  In ieder geval van harte gefeliciteerd voor je zoon en zet ‘m op 🙂

  Beantwoorden

 9. Luxe of zuinig?
  Jul 20, 2012 @ 10:31:34

  Gefeliciteerd! Wat doet hij nu precies? Iets in de ICT maar dat is erg breed he 😛

  Beantwoorden

 10. Samen Besparen
  Jul 20, 2012 @ 11:34:42

  Gefeliciteerd! Wat goed zeg!

  Beantwoorden

 11. Inge
  Jul 20, 2012 @ 14:07:55

  Geweldig! Een beetje mazzel mag toch best…En als je écht wilt werken, is er écht wel genoeg te doen, hoor! Dat er zoveel jongeren thuiszitten, is dat ze vaak voor een beginsalaris niet aan het werk willen, en toch zullen zij ook onderaan de ladder moeten beginnen…al hebben heel veel jongeren dit spelletje nog niet (helemaal) door.
  Kan jouw zoon niet carpoolen met die vriend? Of doen ze dat al? Of met iemand anders, die ook die richting uit moet…er is vast wel een oplossing voor te vinden.

  Beantwoorden

  • breienmaar
   Jul 20, 2012 @ 16:35:58

   Dat slaat helemaal nergens op! Mijn dochter is WO afgestudeerd en loopt weliswaar post in stad Groningen, maar er is geen werk te krijgen. Of te hoog op geleid, of te weet ik veel wat… Ook is ze op zoek in het westen van het land, maar ook daar ligt het enorm moeilijk. Zij is zeker bereid voor een laag salaris te werken, maar er is gewoon niks..of ze moet al geluk hebben en ergens een voet via via tussen de deur te krijgen. Ze studeert nu weer, idd ict zodat ze straks wel aan de slag kan en dat is in het westen zeker mogelijk. De post is geen baan waar je van kunt leven en zelfstandig wonen, helaas. Er wordt zo makkelijk geoordeeld…

   N(eurootje) gefeliciteerd met de baan voor je zoon! Fijn dat het hem wel gelukt is werk te vinden, in en rondom Groningen is het ook in de ict af en toe erg moeilijk!

   Beantwoorden

   • N(euro)otje
    Jul 20, 2012 @ 19:26:54

    @breienmaar: dat klopt. We hadden ons ook al schrap gezet. Hier hadden we zeker niet op gerekend! Onze zoon was een paar maanden geleden al aan het rondkijken en kwam tot de conclusie dat er vanaf de grens tot aan Drachten of zo niet veel te vinden was. We hielden er serieus rekening mee dat hij naar het westen zou moeten gaan voor werk. En dan misschien niet in de ict maar iets heel anders. Dit is zo’n ongelooflijke mazzel, dat we er alledrie nog helemaal confuus van zijn… 🙂

  • N(euro)otje
   Jul 20, 2012 @ 19:30:39

   @Inge: met de vriend die hem aan de baan geholpen heeft kan hij niet carpoolen want die woont in een andere richting. Onze zoon wilde zijn auto verkopen en dan met het OV maar het verkopen lukt helaas niet zo, alleen maar echte onzinbiedingen tot nog toe, maar hij kan gelukkig wel carpoolen met een buurjongen die pal bij hem werkt. Dus dat probleem is voorlopig opgelost.

   Beantwoorden

 12. mathilde
  Jul 20, 2012 @ 14:40:04

  gefeliciteerd. Nu er meer geld binnenkomt, ga je toch zeker niet stoppen met besparen?

  Beantwoorden

 13. Monique65
  Jul 21, 2012 @ 20:11:14

  Hartelijk gefeliciteerd voor je zoon. Dat is een hele opluchting.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: