N(euro)otjes energierekening

We hebben de bevestiging binnen van Greenchoice dat we per 1 juli overstappen. De prijzen die we gaan betalen zijn voor die datum afgesproken en worden voor een jaar vast gezet. Dat scheelt ons in ieder geval minimaal 30 euro per maand met ons huidige maandbedrag bij Energiedirect. Aan de andere kant hebben we van Energiedirect de bevestiging binnen dat we vanaf 18 juni boetevrij kunnen overstappen. Ook prettig om zwart op wit te hebben.

En ondertussen gaan we op handen en knieën door het huis en de tuin om te zien waar de sluipverbruikers zich schuil houden. Tot onze grote schrik ontdekten we dat de eindversterker aan stond. Die hoort gewoon uit te zijn als -ie niet gebruikt wordt. Maar een tijd geleden (Joost mag weten hoe lang precies…) hebben Man en Zoon gerommeld met snoeren en stekkertjes, onder andere die in de kast waar de stereo in staat. Die apparaten staan in een kast met een mooi deurtje ervoor. Dat deurtje gaat alleen open als we muziek willen horen. En we hebben al een tijd, een hele tijd, geen radio of cd-speler meer aan gehad. Dus we hebben nooit dat rode lampje zien branden. Het was de enige stekker die niet in zo’n stekkerblok met een aan/uit-knop zat. Zo’n eindversterker schijnt nogal wat watt’s per uur te slurpen… Ongelooflijk deprimerend. Maar goed, het ding is nu uit.

Aankomend weekend gaan we groep voor groep uitschakelen om te zien waar er nog wat gebruikt wordt terwijl we denken dat alles uit is. We beginnen met de tuin. Maar op dit moment is het verbruik inmiddels al wat gezakt. Vorige week (we waren allemaal wel erg veel van huis en de eindversterker was natuurlijk helemaal uit… 🙂 ) hebben we een absoluut record gebroken: het totaalverbruik voor beide huishoudens was maar 95 kWh voor de hele week. Kijk, dat zijn meterstanden waar N(euro)otje helemaal gelukkig van wordt. Normaal gesproken, als iedereen thuis is en er volop gewassen en gestreken, gezogen en gemaaid wordt, zitten we tussen de 120 en 130 kWh voor een hele week. Een groot verschil dus. Het zou leuk zijn als ons gemiddelde verbruik rond de 100 kWh per week zou uitkomen. We hebben nog een zeis hangen. Misschien dat we de grasmaaier eens moesten afschaffen… 😉

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. annelieya
  Jun 27, 2012 @ 06:56:47

  Laat noig even weten over een tijdje hoe het gaat met greenchoice, wij kunnen overstappen in oktober en we willen dan greenchoice of energiedirect ( via de consumentenbond) proberen.

  groetjes Annelieya

  Beantwoorden

 2. Opnieuwbeginnen
  Jun 27, 2012 @ 08:13:15

  Het jaarcontract bij Greenchoice stopte na 9 maanden, toen Stedin netbeheer mij meters opnam. Ondanks jaarcontract, betaalde ik na 9 maanden het volle tarief. Ik ben een maand later weer overgestapt.
  Hou het dus goed in de gaten. 95 per week is voor mij nog steeds onhaalbaar. Ik verbruik 2200 kWh per jaar. Gastenkoelkast en extra vriezer, kostenpost, maar ook besparingsmiddel.

  Beantwoorden

 3. Jolanda
  Jun 27, 2012 @ 11:27:38

  Hee wat grappig, wij stappen per half juli over naar Greenchoice (van Eneco). Ik ben benieuwd hoe het jullie bevalt en of het echt zo veel geld scheelt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: