N(euro)otje en de energierekening

Onlangs stapte N(euro)otje over van energieleverancier. Althans, dat dacht ze. Er kwam even een kink  in de kabel toen Energiedirect bleek te denken dat N(euro)otjes contract nog tot 2013 zou duren. Dus stuurde ze een mail naar Energiedirect met het vriendelijke verzoek dit te herstellen. Wat ook keurig gebeurde. Het is namelijk wettelijk niet langer toegestaan een éénjarig contract stilzwijgend voor weer een jaar te verlengen. N(euro)otje zat inmiddels al twee jaar bij deze leverancier dus ging ze er vanuit, en terecht naar achteraf bleek, dat ze nu een variabel contract had waarbij ze gewoon per maand kan opzeggen.We stappen nu dus alsnog over. Gelukkig maar want we hadden geen zin in de prijsverhogingen van 1 juli.

Nu kunnen wij zeggen dat we blij zijn dat we voorlopig weer een gunstiger contract hebben, er komen in Europa steeds meer mensen die de energierekening niet meer kunnen betalen. Ze hebben er zelfs al een officiële term voor: energy poverty of fuel poverty. Volgens de Britse Poverty site is sprake van fuel poverty wanneer in een huishouden meer dan tien procent van het totale inkomen moet worden besteed aan het verwarmen van de woning. Men spreekt hierbij van het verwarmen om het huis “in a ‘satisfactory’ condition” te houden. In 2009 voldeed 18 procent van alle huishoudens in Engeland al aan deze definitie.

En de prijzen blijven maar stijgen…

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Jun 25, 2012 @ 07:11:25

  En met cv is het veel moeilijker,om maar één ruimte echt warm te houden.Triestals je in de kou moet zitten.

  Beantwoorden

 2. spaarmoeder
  Jun 25, 2012 @ 08:22:53

  Oei, ik schrik hier van. Dat het zo erg was had ik nog niet ergens gelezen.

  Beantwoorden

 3. Lege zakken vrouw
  Jun 25, 2012 @ 09:44:37

  Mijn vriendin kan het ook niet meer opbrengen en gaat nu kijken voor een houtkachel, die ze kunnen stoken, want haar man krijgt vaak pallets en ander hout.

  Beantwoorden

 4. Nathalie
  Jun 25, 2012 @ 09:59:19

  Toch vind ik dat de waarschuwing van topman Peter Terium kritisch moet lezen. Hij speelt het uit om te stellen dat er onbetaalbaar wordt voor lagere inkomen maar het vooral een pleidooi voor minder duurzame energie en meer koolcentrales en kernenergie. Duurzame energie heeft nu nog te weinig rendement in verhouding met koolcentrales en kernenergie. En aangezien het een bedrijf is en winst moet maken. Hoe stom hebben we kunnen wezen om energiebedrijven te privatiseren denk ik dan. De overheid heeft dan misschien wel tien jaar geleden een klap geld voor gekregen maar heeft daarmee ook een stroom inkomen stop gezet en moet dan aan de andere kant belast worden.

  Nathalie

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: