N(euro)otjes boekenkast

N(euro)otje is dol op boeken en je vindt hier de boeken dan ook door het hele huis. In boekenkasten, op planken, op de buffetkast in de keuken, op stapeltjes naast de bank en het bed. Hoe zuinig we ook proberen te zijn, voor een goed boek gaan we hier nog wel eens door de knieën. We zullen natuurlijk altijd eerst proberen een goede tweedehands versie te vinden. Op MP, bij de kringloop of op een rommel- of boekenmarkt. Maar sommige boeken die N(euro)otje wil hebben, staan niet in de bestsellerlijst en het vinden van een tweedehands versie wordt dan vrij moeilijk. In zulke gevallen zullen we uiteindelijk, als we het boek echt héél graag willen hebben, toch geld uitgeven aan een nieuw exemplaar.

Welke boeken vindt N(euro)otje nou echt helemaal te gek? Natuurlijk leest ze graag een goede roman of detective maar waar ze helemaal lyrisch van kan worden zijn boeken waar je iets van opsteekt. Als het maar gaat over zelf van alles maken, zelfvoorziening en zo, kent haar enthousiasme geen grenzen. Veel van die boeken zoekt ze op internet, dan kijken bij B ol om te zien wat het kost, en dan zoeken op MP naar een goedkoper tweedehands exemplaar. Via B ol hebben we nog nooit een tweedehands exemplaar gekocht omdat die meestal bijna of net zo duur of zelfs duurder zijn dan de nieuwe. Omdat veel interessante boeken niet in het Nederlands vertaald worden, kom je die ook niet vaak op MP tegen. Probeer maar eens een Nederlands boek te vinden over het zelf bouwen van een houtgestookte oven in je tuin. Wat ook nog wel eens wil helpen is een ‘gevraagd’-advertentie. Maar als dat ook niets oplevert kopen we uiteindelijk toch wel nieuw.

Jaren geleden, wilde N(euro)otje graag het boek van John Seymour lezen, Leven van het land. Een wel heel complete gids voor de startende en gevorderde zelfvoorziener. Niemand in onze familie- en vriendenkring die dat boek zelfs maar kende. Dus lenen was geen optie. Kopen echter ook niet want het was lang niet verkrijgbaar. Na een paar jaar heeft ze het toch via MP voor een redelijk zacht prijsje op de kop kunnen tikken. Ze heeft er wel heel wat geduld voor moeten hebben want meestal gingen de biedingen van andere geïnteresseerden duizelingwekkend hoog. En je moet toch ergens een grens trekken. Maar we hebben het boek en het wordt nog regelmatig geraadpleegd. Het was iedere gulden waard.

Toch verslikken we ons wel eens in een heel erg gewild boek. Hebben we het eindelijk in ons bezit, beseffen we dat de dromen weer eens groter zijn geweest dan de werkelijkheid. Of zoiets dan toch… Zo heeft het boekje over hoe de wind te vangen, na lezing, tot nog toe alleen nog maar stof gevangen… 😉

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Lidy
  Jun 13, 2012 @ 22:18:08

  Lees al geruime tijd je website. Hierbij een adres voor 2e hands boeken.Het is een familielid van mij en zij wonen in midden Drente. Een omgebouwde stal afgeladen met boeken. Je kan via de mail bestellen. website: http://www.leitzepleijn.nl.
  Groetjes
  Lidy

  Beantwoorden

 2. Rita
  Jun 13, 2012 @ 23:24:19

  Waar ik nog wel eens wil slagen is via “boekwinkeltjes nl”

  Beantwoorden

 3. petradepooh
  Jun 14, 2012 @ 14:02:33

  Hier heeft de bieb ook regelmatig uitverkoop. jeugboeken 50ct/1euro, volwassenboeken 1.50 per stuk. Soms moet je tegen wat leuks aan lopen en soms doe je dat ook weer niet maar het scheelt wel! Zo zat ik een tijd te dubben over de aankoop van een trhiller van een nederlandse schrijfster, hij was 19.90….. maar was ook al wat ouder en ik bedacht me dat ikd an beter even kon wachten tot een aanbiedingen en die paar maand er ook nog wel bijkonden, ga ik moetk ids mee naar de bieb en lag ie voor 1.50. Mooi koopje dus!.

  Beantwoorden

 4. cristelle
  Jun 19, 2012 @ 21:32:22

  Zo ben ik al een hele tijd op zoek naar de Belgische tegenhangers van de Vrekkenkrant. De Vlaamse Vrek en De Krentenier. Heel wat advertenties gezet en boekensites geraadpleegd. Adressen op internet van de oorspronkelijke uitgevers kloppen helaas niet meer… Nergens meer te krijgen schijnt het.

  Beantwoorden

 5. Yvonne
  Jun 24, 2012 @ 19:28:57

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: