N(euro)otjes boodschappen en overpeinzingen over de honden

De afgelopen week hebben we voor minder dan 25 euro boodschappen gehaald. Daar zat ook nog wat zaad voor de tuin bij en een laurierplant ter vervanging van de bijna 16 jaar oude laurier die we in de groententuin hadden staan. Deze heeft de laatste winter niet overleefd. Heel erg jammer, hij was meer dan manshoog, stond op een beschutte plek bij de muur die de moestuin begrenst en heeft alle winters tot nog toe moeiteloos doorstaan. Maar nu is het over. We hebben het nieuwe minilauriertje in een pot gezet en hopen maar dat deze nog lang mee zal gaan. We hebben al zeker 15 jaar geen laurierblaadje gekocht, we oogstten zoveel uit eigen tuin dat we uit konden delen. Maar dit jaar dus even niet…

De week ervoor deden we wel veel boodschappen, we sloegen in Duitsland in voor 82 euro. Daar zit wel weer een hele vracht hondenvoer bij voor onze oudste, die bijna niet meer kan kauwen en bovendien iets moet hebben wat zo sterk ruikt dat hij het op zijn reukvermogen kan vinden want hij gaat de laatste tijd steeds slechter zien. Hij wordt trouwens ook steeds dover. We merken het vooral als we hem roepen. Hij reageert dan niet meer en staat vaak om zich heen te kijken, blijkbaar in de hoop iets van beweging te zien. We moeten dan naar hem toe lopen en hem zachtjes aantikken en dan hobbelt -ie wel weer achter ons aan. Maar we lopen wel eens te ver voor hem uit en dan botst hij tegen iets aan. Aan energie en levensvreugde ontbreekt het hem nog niet en hij kan bij tijden nog heel gek doen. Hij wordt eind dit jaar 14 en iets zegt ons dat hij dat echt nog wel haalt. Tijdens het laatste bezoek bij de dierenarts, een maand of wat geleden, werd hij even helemaal nagekeken en ze konden niets heftigs vinden, geen enge bulten, geen vocht, wel nog een goed hart en goede longen.

We zijn niet van die mensen die heel gek doen met onze dieren. We zorgen er natuurlijk goed voor en we hopen altijd maar dat zij net zoveel lol hebben van ons als wij van hun. Maar we hebben geen verzekeringen voor ze afgesloten en als ze dood gaan, krijgen ze geen plekje op een speciale dierenbegraafplaats of iets dergelijks. Het enige waar we wel extra geld aan uit zullen geven is bezoek van de dierenarts aan huis als het zover is dat één van de honden in zal moeten slapen. Dit omdat onze honden nu eenmaal deel uitmaken van een roedel en we het de andere honden niet aan willen doen dat er één opeens weg is. We denken dat het beter is als ze eenmaal zelf de dood hebben geconstateerd. Beetje wrang verhaal voor de zondagochtend misschien maar het is iets waar we al een tijdje mee bezig zijn nu onze oudste krullenbol duidelijk oud wordt.

 

 

Advertenties

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Ipie
  Jun 10, 2012 @ 18:08:45

  We hebben een hond, 2 katten en 3 kippen. We zorgen er goed voor en als ze ziek zijn gaan we er mee naar de dierenarts. Eén van de katten is aangereden en heeft een gebroken bekken. Hier maken we dan dus veel medische kosten voor.
  In het verleden hebben we 2 honden laten inslapen. Ze zijn gecremeerd omdat ik dat de meest nette manier vind en ze te groot waren om in de tuin te begraven.

  Beantwoorden

 2. eurootje
  Jun 10, 2012 @ 20:02:59

  Neurootje, kweek je in de winter ook wel eens groente?
  zelf ben ik dit voorjaar voor het eerst begonnen met een moestuin en alles komt nu mooi op, maar ik vroeg me af of je in de winter bv in bakken ook nog het een en ander zou kunnen kweken.. heb jij daar ervaring mee?

  Onze oudste hond is ook 14 jaar, ze is doof, af en toe de weg totaal kwijt maar net als die van jullie af en toe ook nog steeds gestoord.
  Ze zit sinds kort wel aan de pilletjes, komt ze ook niet meer van af.
  We zijn gek op onze huisdieren maar als er een moet worden ingeslapen dan word hij ook gewoon gecremeerd en uitgestooid.
  We hebben maar 1 huisdier in een urn.. maar dat was een verhaal apart.
  Hier zijn ook geen verzekeringen ect voor afgesloten.

  Beantwoorden

  • VeggieMo
   Jun 10, 2012 @ 20:33:24

   Ik heb vorig jaar geprobeerd om dingen te kweken in bloiempotten in huis. Dat was geen succes.
   Kiemen en klein spul als tuinkers/mosterdkers ging wel goed.

   Beantwoorden

 3. Margreet
  Jun 10, 2012 @ 20:24:01

  Hoi Neurootje, het is voor de andere honden wel heel duidelijk als de ene hond thuis gaat inslapen. Ze maken het dan zelf mee. Hier maar 1 hond, dus geen roedel. De kat leeft al een aantal jaren en maanden in “reservetijd” en hij doet het nog steeds goed, niet veel te merken van ouderdomskwaaltjes.

  Beantwoorden

 4. planet of tine
  Jun 11, 2012 @ 10:14:57

  Onze vorige hond is 15 geworden en hebben we ook laten inslapen en bij de veearts achtergelaten. Bij ons ook geen verzekeringen en tralala, maar wel alles voor het welzijn zolang ze leven.

  Beantwoorden

 5. Mirjam
  Jun 11, 2012 @ 11:38:43

  Ik heb mijn hond vorig jaar ook thuis in laten slapen en dat voelde heel goed. Geen heisa om de hond in de auto te laden, ik zou niet anders meer willen.

  Beantwoorden

 6. Debby
  Jun 11, 2012 @ 14:51:43

  Geen wrang verhaal hoor, gewoon pure realiteit. En hopelijk nog een “ver van je bedshow”. Genieten dus nog lekker van je roedel en heel fijn om te lezen dat je er goed over hebt nagedacht hoe je eventueel het laatste moment wilt invullen. Heel erg belangrijk.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: