N(euro)otjes tip voor wittere tanden

Dat de tanden goed gepoetst kunnen worden met zuiveringszout, schreef N(euro)otje al eerder. Daarbij moet nog wel vermeld worden dat je het zuiveringszout lekkerder kunt maken door er bijvoorbeeld salie aan toe te voegen of pepermuntolie. Vervolgens was het N(euro)otje ook bekend dat je de tanden kunt ‘poetsen’  met een aardbei. Maar hierbij moet worden opgemerkt dat je dat niet dagelijks moet doen omdat er zuren in fruit zitten die uiteindelijk het glazuur kunnen aantasten. Maar zo af en toe een combinatie maken van zuiveringszout en geprakte aardbei schijnt de tanden na het poetsen zichtbaar witter te maken. Dus voor diegenen die hun tanden iets witter zouden willen hebben is het misschien een idee. Wat kost een lepeltje zuiveringszout en een geprakte aardbei nou helemaal? Het is goedkoper en beter dan chemische whiteners.  N(euro)otje zelf is niet zo dol op die onnatuurlijk witte gebitten van vele beroemdheden (vergelijk eens een oude film met een nieuwe en ga alleen eens op de tanden zitten letten…, plezier verzekerd…), maar het wegpoetsen van wat thee-aanslag kan natuurlijk geen kwaad. Overigens kan het ook zonder die aardbei: als je je tanden regelmatig poetst met zuiveringszout, worden je tanden vanzelf witter. N(euro)otje had altijd snel last van een soort aanslag (waarschijnlijk van de thee want koffie drinkt ze niet en roken heeft ze nog nooit gedaan) maar sinds ze poetst met zuiveringszout is dat weg.

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Aleida
  Mei 30, 2012 @ 22:21:03

  Bedankt voor de tip. Ook ik drink thee èn koffie maar ik rook niet. Nog een korte reactie op jouw gebrek aan inspiratie voor jouw blogje van gisteren: je had voor jouw gevoel misschien niet zo veel te schrijven maar de foto’s zijn prachtig en spreken ook voor zich….! 🙂

  Groet,
  Aleida

  Beantwoorden

 2. Debby
  Mei 31, 2012 @ 00:25:56

  Vindingrijk, zo kan ik het wel noemen. Wij zijn gaan besparen op de verschillende tandpasta’s. Voorheen drie poetsers en dus ook drie tubes. Nu onze dochter de leeftijd heeft om volwassentandpasta te gebruiken heb ik meteen ook de hele rattaplan op hetzelfde merk gezet. Een betaalbaar merk. Wie weet in de toekomst of we nog richting andere poetsmethodes neigen. Voor nu zijn we allang blij dat onze dochter geniet en neuriet bij het tweemaal poetsen per dag.

  Beantwoorden

 3. sonja
  Jun 07, 2012 @ 15:12:03

  zuiveringszout is toch soda?

  Beantwoorden

 4. sonja
  Jun 08, 2012 @ 19:14:10

  Dank je!
  Fijn weekend!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: