N(euro)otje met de bus…

Eerder deze week waren we in Groningen. Daar hebben ze een mooi systeem van  rondrijdende P+R citybussen waarvan je voor niet veel geld gebruik kunt maken. Op één kaartje mag de hele inhoud van een normale personenauto naar het centrum reizen, met een maximum van 5 personen. Dit is inclusief retour en achterlating van de eigen auto op een mooi, ruim en gratis parkeerterrein. Ooit, nog niet zo gek lang geleden, kostte dat kaartje € 2,-. Toen werd het € 2,20 of € 2,30. Voor dat geld reisden we ergens anno 2011 nog met de bus naar het stadscentrum. Tussendoor schijnt het kaartje € 3,- geworden te zijn. Deze week stapten we in, met z’n tweeën, en moesten ineens € 5,- betalen… Dat is, uitgaande van EUR 2,30 als ons laatst bekende prijs, een prijsstijging van meer dan 100 procent!

We waren niet de enigen die verbijsterd waren. Dat alles duurder wordt wisten we al. Maar als Man, zzp’er, een dergelijke prijsverhoging aan zijn klanten door zou berekenen, waren we volgende maand failliet want geen klant meer over…

Goed, met het oog op de hoge parkeerkosten in het centrum en de moeilijkheid om een parkeerplek te vinden gekoppeld aan het feit dat we al in de bus stonden, hebben we het ritje gemaakt en inclusief parkeren blijft het natuurlijk niet zo heel duur vooral als je inderdaad de auto vol hebt. Maar toch, het blijft knagen, dit is wel een forse prijsverhoging!

Volgende stap is misschien wel het afschaffen van de kaartjes en de invoering voor elke toevallige passagier van de OV-chipkaart. Als dat gebeurt, gaan we maar lopen…

Advertenties

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. betjesonnetje
  Mei 19, 2012 @ 21:54:09

  Of fietsen, N(euro)otje.

  Beantwoorden

 2. Thea
  Mei 19, 2012 @ 22:25:44

  Wij nemen idd fietsen mee en laten de auto op de (gratis) parkeerplaats achter!

  Beantwoorden

 3. reina
  Mei 20, 2012 @ 09:31:19

  In Roden parkeer je (nog) gratis, rijdt gemakkelijk van parkeerplaats naar parkeerplaats en overal tussen de winkelstraten en pleintjes zijn steegjes om gemakkelijk van de ene naar de andere straat te gaan. Bovendien intieme terrasjes, wandelbos vlakbij, een aantal overal aanwezig winkeltjes van ketens en verder veel variatie. Misschien kost het iets meer dan 5 euro, een retourtje per auto als je doorrijdt, maar dan heb je ook wat en kunt dichtbij je aankopen in de autokoffer dumpen, loopt wel zo gemakkelijk. Of je moet er van houden in een binnenstad te lopen waar je alleen af en toe aan de tongval kunt horen dat je in Groningen bent en niet in Roermond of Almelo. Behalve Roden zijn er meer van dit soort dorpen rondom Groningen.

  Beantwoorden

 4. ecofabulous1
  Mei 20, 2012 @ 14:38:20

  Hebben je (schoolgaande/studerende) kinderen geen studenten OV-chipkaart? Dan kunnen ze lekker gratis reizen 🙂

  Beantwoorden

 5. petradepooh
  Mei 20, 2012 @ 19:38:08

  5 euro? Jee dat is veel. Ik ga niet zo vaak maar neem de winkelretour in de stadsbus van Groningen en ben dan bij mijn weten 2.- kwijt. Of t moet ook al meer zijn geworden. Misschien gewoon gaan klagen bij Arriva en of Q-buzz over de prijs? Als niemand er iets van zegt gaat het gewoon door.

  Neem bv de “kadootjes”van AH zoals de minies afgelopen keer die waren vorig jaar ook nog bij elke 10,- verkrijgbaar nu dus 15.- en hoppa alle supers gaan er n met EK voor de deur ook in mee bij elke 15.- dus pas wat. Supercoop test nu uit of het ook bij elke 20.- aan boodschappen kan……. schandalig zulke praktijken! Maar ja als we met zijn allen door gaan als gekken omdat spul te bemachtigen lachen hun zich gek want reken maar dat bv die mini’s ze nog geen euro inkoop heeft gekost hoor. Durf gewoon niet meer te gaan en iets anders te verzinnen zoals idd bv de genoemde fiets.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: