N(euro)otjes boodschappen

Vorige week spendeerden we aan boodschappen: 0,00 euro. In de eerste week van mei haalden we erg veel, in Duitsland, en gaven daarbij bijna 130 euro uit.  Na zo’n uitspatting is het de week daarna altijd extreem rustig op boodschappengebied. We sloegen voornamelijk veel hondenvoer en -knabbels in en natuurlijk de onvermijdelijke pakken wc-rollen, pasta’s, paar flesjes wijn, het één en ander aan verse waren, pakjes gezeefde tomaten, blikken tomaten, losse thee, paar pakjes feta, yoghurt en dergelijke. Het gekke is trouwens dat je over de grens tomaten uit Holland koopt, komkommer uit Holland, sla uit Holland, uien en aardappelen uit Holland en nog veel meer uit Holland. Terwijl hier de komkommer vaak uit Spanje komt, de uien uit Nieuw Zeeland, enzovoort. Maar dat terzijde, gewoon iets dat ons opvalt omdat we proberen voedsel te kopen dat niet de halve of de hele wereld heeft moeten bereizen voor het op ons bord belandt. Wat betreft die 130 euro, eigenlijk kunnen we gerust stellen dat als we voor zoveel geld boodschappen halen, dit echt voor twee weken is. We kwamen de week erna moeiteloos door en op dit moment hebben we nog steeds niets gehaald. Dat komt zo: we rekenen met een budget van 300 euro per maand. Maar omdat we allebei een klein beetje een hekel hebben aan te vaak boodschappen doen, sjoemelen we wel eens een pietsie door zo veel mogelijk in één keer te doen zodat we de week daarna helemaal niets hoeven te halen. Voor ons werkt dat. Vorige week echt geen winkel van binnen gezien 🙂 Moet er nog wel opgemerkt worden dat dit makkelijker is naarmate er meer vers van de tuin gehaald kan worden want voor twee weken groenten en fruit inslaan is niet altijd handig. Hoewel de appels zich aardig houden…

Deze week hebben we ook nog niet veel nodig 🙂 , we kunnen lekker van de tuin eten: meiknolletjes, raapsteeltjes, verschillende soorten sla en spinazie. Dat is al vier dagen. Voor de overige dagen geven we echt niet zoveel uit, we hebben alleen nog wat extra uien nodig. Aardappelen kopen we ook regelmatig, die hebben we dit jaar niet op de tuin, en de uien zijn uiteraard nog niet oogstklaar. O, en we kunnen wel wat eieren halen want onze moederkloeken zijn nog niet terug aan de leg. Die kopen we gewoon aan de weg, niet in een winkel. Een paar pakken melk, kaas en wat boter, en dat zal het dan weer zijn. Shampoo en dergelijke kopen we maar heel weinig. N(euro)otje gebruikt het niet en de Mannen gebruiken het zuinig. Voor het restant van de maand mei hebben we nog 170 euro in de knip zitten, het lijkt ons dat we het daar prima mee zouden moeten redden.

Wanneer de tuin echt op volle toeren draait, van de zomer, kunnen we met nog iets minder toe. Wat er dan overblijft van het boodschappenbudget, sparen we op en gebruiken we om eens iets anders te doen. We willen deze zomer graag een dagje naar het Duitse waddeneiland Borkum, dus eventueel overgebleven boodschappengeld komt wel op.

Advertenties

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. VeggieMo
  Mei 15, 2012 @ 08:56:21

  Shampoo is in Duitsland ook goedkoper dan hier. Ik sla het in bij de Aldi.

  Een jaar of wat geleden waren wij op vakantie in Hongarije. Het land van de goulash en de paprika’s. De paprika’s kwamen uit Nederland (lol).

  Beantwoorden

 2. zuinigaanenbesparen
  Mei 15, 2012 @ 09:13:57

  Leuk! Ik kan vanuit een in september aangemaakt Worldpressaccount reageren! Het lukte mij steeds niet om op jouw nieuwe weblog te reageren. Anoniem reageren kan niet, alleen als je vanuit facebook, twitter of Worldpress reageert.

  Ik ben 5 jaar geleden een dagje naar Borkum geweest. Heel leuk en totaal anders dan Schiermonnikoog. Gaat er eigenlijk nog een bus van Groningen naar de boot in de Eemshaven?
  Groetjes, Zuinigaan.

  Beantwoorden

 3. Huisvlijt
  Mei 15, 2012 @ 10:24:36

  Bij mij wisselen zuinige weken en dure weken elkaar ook vaak af. In zo’n duurdere week vul ik voorraden aan, en daarna kan ik weer even vooruit en geef ik veel minder uit.

  Beantwoorden

 4. Margreet
  Mei 15, 2012 @ 18:10:30

  Wat leuk dat je al zo veel uit je tuin kunt eten. Lekker gezond en lekker goedkoop.
  Hier moeten we het ook zuinig aan doen, dus we letten ook erg op.
  Ik had al een paar keer pluksla gezaaid van zaadjes die ik nog had. Maar niets kwam op…. blijkt het zaad zwaar over de datum te zijn….. Volgende keer dus een plantje door laten schieten en daar zaad van sparen. Wijzer worden lukt vanzelf…

  Beantwoorden

 5. ecofabulous1
  Mei 15, 2012 @ 23:10:18

  Wow, wat knap dat je daar met vier mensen van rond kunt komen wat boodschappen betreft!

  Ik koop veel verzorgingsproducten in D, zoals scheermesjes van een bekend A-merk. Een verpakking met 8 stuks daarvan kost in NL €33,-, in D €19,99. En met zo’n verpakking doe ik wel een jaar!

  Beantwoorden

 6. grandma
  Mei 16, 2012 @ 07:54:51

  Heel af en toe gaan we ook naar Duitsland. En dan slaan we lekker in, het valt me op dat de biologische produkten daar ook iets goedkoper zijn en meer keuze.

  Beantwoorden

 7. Annelies
  Mei 23, 2012 @ 11:23:57

  Als Borkum voor jullie niet te ver is, dan is Langeroog daat misschien ook niet. Pipi Lankous in het echt…. Zo mooi.. Het is al 10 jaar geleden dat ik er geweest ben, droom er soms nog van..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: