N(euro)otjes weekend

Na een weekend van internet- en stroomstoringen en een kapotte voeding van de laptop kan ze gelukkig weer verder bloggen… Wat is er zoals gebeurd het afgelopen weekend? Allereerst was het druk. Ouders waren 50 jaar getrouwd en dat moest gevierd worden. Een tuinfeest op wat waarschijnlijk de koudste meidag zal blijken te zijn. Maar druk en gezellig was het! Ondanks de kou.

Ook nog niet gemeld: Dochter haalde onlangs haar rijbewijs en rijdt zonder moeite in haar eentje heen en weer tussen België en Nederland. Wat voor grote ogen vol bewondering en respect bij de opa’s en oma’s zorgde. Overigens heeft haar Belgische rijbewijs heel wat minder gekost dan een Nederlands rijbewijs haar gekost zou hebben. Met een proefrijbewijs op zak mocht ze het afgelopen jaar op bepaalde tijden van de dag onder begeleiding van iemand die minimaal acht jaar zijn rijbewijs had, door het land rijden. Tot aan de grens… Ook Man en N(euro)otje hebben tijdens weekendjes in België regelmatig les gegeven in speciale verrichtingen en dergelijke. Heel bijzonder hoor, dat je op zo’n directe manier bij kunt dragen aan de rijkunsten van je kind… 🙂 Ze rijdt voortreffelijk, is geen scheurijzer en draaide haar hand niet om voor haar eerste rit hier naar toe. N(euro)otje was misselijk van de zenuwen maar dat schijnt bij het moederschap te horen…

Wat betreft de kippen: er zijn zaterdag nog een paar eitjes uitgekomen en er friemelen nu 11 kuikens door de ren. Twee hennen zitten nog te broeden op een stuk 0f twaalf eieren en dat zal niet meer lang kunnen duren. We denken niet dat ze allemaal uit zullen komen want we hebben er de in de steek gelaten eieren van moederkloek nummer twee bijgelegd. Moeiteloos schoven de broedende hennen deze extra eieren onder zich. Maar ze hadden inmiddels toch ook wel uitgekomen moeten zijn. We wachten het nog maar een paar dagen af.

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. kniepertie
  Mei 08, 2012 @ 06:58:04

  Tja, als ouder(e) ben je van de leg bij sommige capriolen van de jeugd.
  groet

  Beantwoorden

 2. Monique65
  Mei 08, 2012 @ 08:48:19

  Wat mooi, die kuikentjes. En dat je zo nerveus bent voor je dochter kan ik mij helemaal voorstellen. Elke stap is er weer één. Mijn zoon (12) fietst sinds september vorig jaar een 26 km per dag. En sommige dagen overvalt het je heel erg en sta je op de uitkijk.

  Beantwoorden

 3. Vlijtig Liesje
  Mei 08, 2012 @ 10:07:25

  Gefeliciteerd met het rijbewijs van je dochter! Een hele mijlpaal.

  Wat betreft die kuikentjes: heb je dan straks ruim 20 kippen in de ren? En past dat? Het lijkt me zo’n goedkope en makkelijke manier om je kippenschaar uit te breiden.

  Beantwoorden

 4. Margreet
  Mei 08, 2012 @ 13:59:09

  Wat leuk al die kuikentjes in de ren en natuurlijk het feest van je ouders; gefeliciteerd!
  Balen die storingen …
  Knap van je dochter! En inderdaad … regelmatig sta je als ouder met “klotsende” oksel over de dingen die je kinderen doen…. leren loslaten heet dat.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: