N(euro)otjes boodschappentips

In Huize Vrek doen we zo zuinig mogelijk met de boodschappen. We hebben een budget voor 5 weken, ook voor de maanden van 4 weken. Dan houden we dus over. Of we halen wat extra. Gemiddeld genomen redden we het met 60 euro per week. Hoe kun je zo goed mogelijk met een klein of krimpend boodschappenbudget rondkomen?

 • Ga boodschappen doen met een volle maag. Het is aangetoond dat je dan echt minder uitgeeft.
 • Ga niet voor de merkartikelen. Je betaalt meer voor het merk terwijl de zogenaamd merkloze artikelen van net zoveel kwaliteit zijn.
 • Die dure merken staan op ooghoogte. Voor de goedkopere waren zul je dus iets moeten bukken.
 • Ga zo min mogelijk naar de winkels. Hiermee voorkom je impulsaankopen.
 • Neem altijd een lijstje mee en hou je daaraan.
 • Vooral de combi boodschappenlijstje en weekmenu plannen werkt erg goed.
 • Let goed op de aanbiedingen en sla in als het houdbare produkten betreft die je altijd al gebruikt.
 • Het loont om zo laat mogelijk boodschappen te doen. Sommige markten en supermarkten prijzen verse artikelen af tegen sluitingstijd.
 • Zorg voor een goede basisvoorraad zodat je in geval van nood zoals bijvoorbeeld onverwachte visite, niet naar de winkel hoeft te hollen.
 • Controleer de kassabon goed.
 • Eet groenten en fruit van het seizoen.
 • Maak alles zoveel mogelijk zelf. Dus geen kruidenmixjes of sausjes uit een zakje maar zelf maken. Geen geraspte kaas kopen voor 1,19 per zakje maar gewoon een stukje kaas zelf raspen.
 • Contant betalen is voor veel mensen een manier om goed overzicht te houden op hun uitgaven.

In de zomer hebben we helemaal geen moeite met het budget. Dan eten we van de tuin en vullen alleen de voorraad nog aan. Binnenkort de eerste sla van de koude grond!

6 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Eilish
  Apr 16, 2012 @ 22:53:56

  Wij hebben onze eerste sla al een tijd geleden gegeten, niet uit de koude grond, maar vanuit potjes op de vensterbank voor het keukenraam (is weer eens wat anders dan bloemen :-)). Kleine dochter vond dat fantastisch, blaadje plukken, niet eens spoelen, want daar hing geen zand aan, en zo meteen tussen de boterham. De vervolgsla staat nu in de serre (kas), samen met de vroege bloemkolen

  Beantwoorden

 2. marion
  Apr 17, 2012 @ 08:24:03

  leuk!
  ik ga dat ook eens proberen

  groetjes Marion

  Beantwoorden

 3. izerina
  Apr 17, 2012 @ 09:16:38

  vooral die impulsaankopen zijn moeilijk. Ik weet,dat als mijn man boodschappen haalt,hij altijd iets lekkers meeneemt. Daarom doe ik liever zelf de inkopen. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 4. Debby
  Apr 17, 2012 @ 09:45:16

  Soms klinken reclames te goed voor woorden. Dan is het meestal ook zo. Bij ons is de gewoonte erin geslopen om de reclames te beoordelen op kiloprijs. Als je daar de vergelijkingen op los laat heb je gauw genoeg door of je met een echte prijskraker te maken hebt. Zo ook met de literprijzen. Dat werkt bij ons heel goed.

  Het vermijden van kant en klaar-producten is ook een hele fijne besparing van geld.

  Ik doe samen met een vriendin boodschappen. Dus grootverpakkingen die we beiden wel willen delen we; zo dus ook de kostenbesparend.

  Ook hier moet ik zien te vermijden dat manlief voor de boodschappen erop uit trekt. Hij geeft vaak meer uit, let niet helemaal goed op de kleintjes en laat zich gauw verleiden tot aanschaf van dingen die we niet nodig hebben. En is daar gek genoeg nog heel trots op ook “kijk eens wat ik heb meegenomen, lekker he ?”

  Beantwoorden

 5. Momfever
  Apr 17, 2012 @ 09:57:06

  60 euro voor hoeveel personen? Dan kan ik het toepassen op ons budget šŸ˜‰

  Beantwoorden

 6. Lisanne
  Apr 17, 2012 @ 22:08:05

  Ik vind het goed dat je van 60 euro kunt rondkomen. Je koopt dan geen biologische en fair-trade produkten? Ik red het meestal met 70 euro per week, pin dat elke week contant. Brood en koek bak ik zelf, maar ik koop zoveel mogelijk biologisch, en dan valt het nog niet altijd mee. Zeker vlees en met name kip is behoorlijk aan de prijs, dat eten we dus maximaal 3 keer per week. Koffie, thee en zuivel wel bij de gewone supermarkt, maar wel biologisch. We roken niet, drinken hooguit iets in het weekend en snoep en snacks kopen we heel erg weinig. We zijn nog met z’n beiden, toen de kinderen in huis waren moest ik wel meer huishoudgeld gebruiken. Lisanne

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: