N(euro)otjes makkelijke spaghetti

Ondanks alle voordelen van het weekmenu is het ook wel eens leuk om het koken gewoon op je af te laten komen en te doen met wat je hebt. Vooral ’s zomers hapert het weekmenu hier regelmatig omdat we echt persé willen eten van wat er op de tuin staat. Dan is het een kwestie van iedere dag naar buiten lopen om te zien wat er vandaag geplukt kan of geplukt moet worden. Dat kun je niet altijd al een week van tevoren inschatten. Maar ook zonder moestuin is het leuk om af en toe of iedere week een avond open te laten. ‘Cooking-from-scratch’ (nog steeds geen geweldige vertaling voor gevonden…) kan heel verrassend zijn. Je begint gewoon met de restjes groenten die je nog hebt en ziet wel waar het eindigt. Je laat je neus de leiding nemen en strooit kwistig met kruiden.

Van restjes groenten kun je bijvoorbeeld heel makkelijk een prima pastasaus maken. Neem de groentenrestjes, zoals een stukje bloemkool, een halve courgette, een paar wortels of zo. Maak het klein, snijd een ui fijn en doe alles in een pan met een flinke scheut olijfolie. Even een beetje bakken, twee kleine blikjes tomatenpuree toevoegen en meebakken. Twee, drie teentjes knoflook erbij, snuf zout, gemalen peper, flink wat Italiaanse kruiden en dezelfde hoeveelheid water als de tomatenpuree. Paar tomaatjes in stukjes erbij, gaar laten smoren en serveren met een pasta naar keuze.

Zoiets.

Of heel anders natuurlijk.

 

Advertenties

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Iris
  Mrt 22, 2012 @ 09:00:47

  Lekker hoor, hier idem dito. Weekmenu komt soms net niet uit, maar een standaard kliekjesdag dan ook weer niet. Ach zolang je de basis in voorraad hebt, kom je nooit voor verrassingen te staan.
  groetjes Iris

  Beantwoorden

 2. Debby
  Mrt 22, 2012 @ 10:00:17

  Wij hebben vaak wel een kliekjesdag, die dezelfde vormen aanneemt zoals jij hierboven omschrijft. Het rommelpotjes-gedrag begint met alle kliekjes te bekijken en aan te vullen. Het zet vaak de meest interessantste combinaties om tot een heerlijke maaltijd. En soms hebben we er ook nog wel eens een recept aan overgehouden. Het zet de creativiteit weer aan het werk en voor mij persoonlijk geeft het de keukensfeer iets extra’s. Doordat al veel voorwerk is gedaan (het zijn dan ook klare kliekjes) kan ik makkelijk met mijn dochter van 6 in de keuken pruttelen. En dat doen we graag.

  Beantwoorden

 3. Margreet
  Mrt 22, 2012 @ 20:24:56

  ja precies, soms in het kader ook van geen zin in wat er bedacht is of iets vergeten te kopen…. dan maar iets creatiefs bedenken met de dingen die er nog wel zijn ! Altijd goed en zeker positief voor de creativiteit!

  groetjes Margreet

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: