N(euro)otjes goedkope vermaaktips

Plezier hebben in het leven hoeft weinig tot niets te kosten. Omdat N(euro)otje wel graag geniet maar niet graag geld uitgeeft en het ook vaak niet kán uitgeven, is ze altijd op zoek naar gratis of goedkoop vermaak. Een lijstje. N(euro)otje is dol op lijstjes. Misschien staat er iets tussen waar je zelf nog niet aan gedacht had. En als er iets niet tussen staat waar N(euro)otje niet aan gedacht heeft, voel je vrij om het hier te melden.

 1. Het tuinseizoen begint. Speur de plaatselijke kranten af of zoek op het internet naar open tuinen. Heerlijk inspirerend. Je ontmoet leuke mensen, ziet mooie dingen en doet gratis en voor niets fantastische ideeën op.
 2. Ga erop uit! Stof de fiets af, pomp de banden op, vul de fietstas met lekkers en een kleedje en ga op de bonnefooi je omgeving verkennen. Genieten van het weer, de omgeving met halverwege een gezellige picknick.
 3. Organiseer met een groepje vrienden of vriendinnen je eigen workshop. Probeer eens van afvalhout vogelhuisjes te maken of leer elkaar een mooi boeket te maken van bloemen uit eigen tuin.
 4. Laat ’s avonds de tv uit en ga lekker spelletjes spelen.
 5. Leg die stapel ongelezen boeken eens op een plek waar ze goed opvallen. Ga er af en toe eens goed voor zitten en lees!
 6. Wandel. Ook als je in de stad woont. Grote steden zien er heel anders uit als je een themawandeling gaat maken. Zo wandelde N(euro)otje jaren geleden in Amsterdam de hofjeswandeling en de gevelsteentjeswandeling. Erg leuk.
 7. Laat een hoekje in de tuin vrij voor brandnetels en experimenteer eens met soep, salade en thee.
 8. Bezoek een kinderboerderij.
 9. Noteer 28 juli 2012 in de agenda: Open Boerderijendag. Misschien is er een boerderij in je buurt die hier aan mee doet.
 10. Kijk eens rond op deze site: gratis dagje uit.nl of dagje weg.nl en doe veel ideeën op!
 11. Ga vallende sterren kijken. Kan vanuit liggende positie in eigen tuin of op eigen balkon.
 12. Bezoek een rommel- of boekenmarkt. (Kijk uit, dit kan geld kosten… )
 13. Ga eens vogelen.
 14. Veel dorpen hebben een week in het jaar waarin ze de straten versieren met eigen knutselwerk en veel lichtjes. Leuk om ’s avonds doorheen te wandelen.
 15. Bezoek een gratis lunchconcert. Te vinden op de websites van concertgebouwen en schouwburgen.
 16. Word lid van een ruilkring. Je doet wat voor een ander en een ander doet weer wat voor jou.
 17. Als je bij de Rabobank bent: doe mee aan de gratis Rabobank Museumdag in oktober 2012.
 18. Zet een tentje in de tuin en ga daar kamperen!
 19. Een beetje als mosterd na de maaltijd maar kan volgend jaar weer: meedoen aan de vrijwilligersdag van NL-Doet.
 20. Bouw een hut van dekens of een boomhut.
 21. Luister naar een hoorspel. Elke maand staan er hier drie hoorspelen online. Elke laatste zaterdag van de maand worden de hoorspelen ververst.
 22. Maak zelf kaartjes om te versturen.
 23. Bezoek de Volksverhalenalmanak en lees elkaar een (spannend) verhaal voor. Niet alleen Nederlandse sagen maar ook volksverhalen uit de hele wereld.
 24. Maak (met zijn allen) een leuke collage van je familiegeschiedenis of de geschiedenis van je huis. Van bouwput tot droomkasteel!
 25. Stort je op het meest verguisde kamertje in huis en richt de wc gezellig, apart of hilarisch in. Hang hier bijvoorbeeld de collage van punt 24 op.
Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Mrt 19, 2012 @ 11:33:11

  Juist kinderen kunnen genieten van die simpel lijkende bezigheden. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 2. petradepooh
  Mrt 19, 2012 @ 13:44:39

  Koop het boek “Nederland voor Nop” geschreven door Ad Struijs. Die paar euro is het echt waard want alle uitjes eruit zijn gratis! Van museau tot jaarmarkten en van natuurgebieden tot openbare kunst, en van monument naar vlindertuin je kan het zo gek niet verzinnen en de prijs haal je er dus echt wel uit!
  Pak het bijzent tentje van zolder en zet m op in de tuin voor de kids, erg leuk als ze er in mogen kamperen in de tuin! Je slaat er een dubbelslag mee want als er iets stuk is of niet compleet kan je dat voor je vakantie nog regelen.
  Maak voor oudere kinderen speurtochten in de buurt op de fiets en of te voet. Verzin leuke opdrachten onderwegen (koppeltjes duik 10 x op t duikelrek in de speeltuin) en vragen ( wie woont er op nr 10?) enz. Uiteraard laat je de speurtocht beginnen en eindigen bij je thuis!

  Beantwoorden

 3. dingske
  Mrt 19, 2012 @ 17:21:35

  Dat ‘vogelen’ is in Vlaanderen ook best een leuke bezigheid maar toch iets wat je niet in gezelschap doet. (‘vogelen’ betekent hier zoveel als ‘neuken’)

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Mrt 19, 2012 @ 17:57:18

   @Dingske: oeps… Ik had er niks anders mee bedoeld dan naar vogeltjes kijken. Vogeltjes in de bomen, vogeltjes in de lucht… Nou ja, klein taalverschilletje zullen we maar zeggen… Deze had ik overigens nog niet gehoord. Heb er al heel wat gehoord, kan ik je zeggen met een Dochter in België… 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: