N(euro)otje denkt aan Lommel

Meestal plaatst ze hier geen blogjes gebaseerd op nieuwsberichten. Maar dit is anders. Dochter en Schoonzoon wonen in Lommel en worden dagelijks geconfronteerd met de impact van het busongeluk in Zwitserland. De telefoongesprekken met Dochter gaan voornamelijk hierover.

Dochter zegt dat de stad anders “voelt”. De burgemeester van Lommel had het al gezegd: het is niet zo’n grote stad. Iedereen kent wel iemand die met dit ongeluk geconfronteerd is. Ook Dochter kent meerdere mensen die iemand verloren hebben bij dit ongeluk. Ze gaat vaak met de bus en ziet de zwarte linten om de spiegels. Aan voordeuren en in winkels hangen kaarten met zwarten linten en teksten als “Wij denken aan jullie”. En ze heeft de stoet rouwauto’s zien rijden. Daar wordt elk mens stil van.

Ook N(euro)otje.

Ook hier denken we aan jullie.

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. petradepooh
  Mrt 17, 2012 @ 09:12:41

  Het is niet te bevatten hier voor de tv laat staan als je er tussen in leeft……. Ik heb me voorgesteld hoe t zou zijn als er plots klaps 16 kids weg zouden vallen in mijn kinds klas……. vorig jaar zou dat betekend hebben dat er 1 had overleefd….. dit jaar ietsjes meer (grotere klassen ivm bezuiningingen) maar je moet er niet aan denken….. En als “buitenstaander”zoals je dochter voel je je ook nog een keer zo hulpeloos omdat je eigenlijk niets kan doen dan luisteren of een keer een schouder bieden…….
  Ik wens haar en haar partner heel veel kracht en sterkte ook voor alle stadsgenoten van haar…..

  Beantwoorden

 2. izerina
  Mrt 17, 2012 @ 11:09:02

  Het lijkt me onvoorstelbaar zwaar.Maar ook voor de mensen,wiens kind al of niet gewond het ongeluk overleefd heeft. Groeten Izerina

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: