N(euro)otje luistert naar de lente

De lente zit in de lucht. Het mag dan nog niet zo heel warm zijn maar haar favoriete plekje aan de eettafel waar ze soms zit met de laptop om een blogje te schrijven kan voor dat doel bijna niet meer gebruikt worden. De reden? De lente. De zon komt weer hoger en kan nu weer onze keuken bestralen. Recht op het laptopscherm dat daardoor onleesbaar wordt. Aan de andere kant voelt het heel lekker, dat zonnetje op de rug. Bovendien ruikt het buiten naar lente (je ruikt de grond weer), klinkt het naar lente (allemaal vogeltjes die je een tijd niet gehoord hebt en nu wulps naar elkaar zitten te lonken), ziet het eruit als lente (knoppen in de bomen, krokusjes boven de grond) en voelt het gewoon als lente (onze biologische klok is perfect afgesteld…).

En N(euro)otje is uiteraard niet de enige die geniet van het nieuwe seizoen. Het internet staat vol met filmpjes met bijbehorende geruststellende lentegeluiden. Talloze muziekjes worden er om de vogeltjilpjes heen gecomponeerd. Maar naturel, dus zonder muziekje eronder, blijft toch ook heel erg leuk. Eén zo’n filmpje staat hieronder. Het gaat dus om het geluid, niet om de beelden. Even lekker relaxen met je neus in de zon die door de ramen schijnt, kopje koffie of thee erbij, ogen dicht….Misschien vind je het ook niks. Geeft niet, ga je naar iets anders luisteren. Als je maar geniet van het moment 🙂

Advertenties

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Mrt 08, 2012 @ 10:15:15

  De vogels beginnen al zo vroeg.Ik lig in bed te genieten. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 2. Iris
  Mrt 08, 2012 @ 11:44:56

  Prachtig!. Mijn parkiet kijkt met een schuin koppie geinteresseerd naar de laptop.
  Grappig
  groetjes Iris

  Beantwoorden

 3. Margreet
  Mrt 08, 2012 @ 20:40:47

  Gezellig al die vogelgeluiden, ik hoor er ook veel als ik ’s ochtends wakker word. Woon tegenover een park. Eerst hoor ik de mooie vogelgeluiden, later alleen de kraaien. (da’s niet zo’n leuk geluid)
  Met de zon erbij worden de temperaturen overdag ook al lekker zacht, in de ochtend en avond is het nog een stuk kouder.
  Vandaag was het echt lekker fietsweer (naar mijn werk) wel een beetje harde wind op de terugweg… Het maakt je hoofd altijd lekker leeg!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: