N(euro)otje ruimt weer zo’n beetje op

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’. En dat geldt zelfs als het laminaat in je keuken is gaan drijven. Het nadeel is de schade, de troep, het werk, de tijd, de energie en het geld dat  het allemaal kost om het weer in orde te maken. Het voordeel is dat we door de lekkage de grote buffetkast van z’n plek hebben moeten halen. Om dat voor elkaar te krijgen moest die eerst helemaal leeg. Het voordeel komt eraan, let maar op: N(euro)otje heeft alles wat in die kast zat, stond, lag (véél!), in haar handen gehad. Eerst alles eruit, naar de hobbykamer gebracht en later weer terug naar de keuken toen de kast weer op zijn plek stond. Sommige dingen heeft ze met verbazing bekeken: ‘Had ik dat al?’, of ‘Had ik dat nog?’, of ‘Waarom hebben we dat nog?’, of ‘Hoe komt dit hier?’ N(euro)otje is altijd erg netjes op de kasten. De inhoud is overzichtelijk, ze houdt niet van overvolle kasten waar je een vangnet voor moet hangen als je een deur op doet, en ze loopt die inhoud ook regelmatig even langs. Maar de grote keukenkast bleek een beetje vergeten.

Oké, dat voordeel dan nu. Ze heeft lekker opgeruimd… Volgens het motto ‘Heb je het een jaar of langer niet gebruikt, dan kan het net zo goed weg’, zijn er weer een paar dingen verdwenen. Een oud blikje in de vuilnisbak. Er zat was in. ‘Leuk’, dacht N(euro)otje, ‘kunnen we de kast wel even in de was zetten’. Maar helaas, het blikje was leeg. Een glazen schaal in een metalen houder met een waxinelichtje eronder en een soeplepel erbij. Om heel decoratief soep warm te houden. Een paar jaar geleden gevonden in een kerstpakket en nog nooit gebruikt. Moeders was er helemaal weg van. Van de ene keuken naar de andere verhuisd. Het leukste hieraan is dat N(euro)otje zeker weet dat het ding nu een paar jaar ongebruikt in Moeders keukenkast komt te staan 🙂

Ook vond ze een paar leuke dingen terug die wel eens in het zicht mochten komen. Een mooie schaal, nog van over-overgrootmoeder. Staat nu mooi op de kast in plaats van erin.Een leuk flesjes met gekleurd zand erin en gekke groene takjes. Lampolie erbij en straks naar buiten, voor op de tuintafel. Een leuke schaal die nu op tafel staat met fruit erop.

Kortom, weer lekker bezig geweest. En de vloer ligt ook wel leuk. Al met al knapt het nog op ook… 🙂

 

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Feb 24, 2012 @ 08:35:35

  Fijn,dat je het ook op die manier kunt bekijken. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 2. spaarmoeder
  Feb 24, 2012 @ 09:16:19

  Haha, toch ook “een kastje per dag”…..fijn dat je er nog om kunt lachen…. want wel balen die lekkage

  Beantwoorden

 3. tholenresidence
  Feb 25, 2012 @ 09:39:51

  Zo, hebben jullie veel overlast gehad zeg! Leuk te lezen dat je het allemaal van de positieve kant weet te bekijken. Succes met alle reperaties en vervangingen!

  Beantwoorden

 4. Margreet
  Feb 27, 2012 @ 20:22:32

  Heeeeeeel herkenbaar! Je bent er maar druk mee, maar het heeft ook zijn positieve kanten zoals je als schrijft, fijn! Ondanks al het gedoe.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: