N(euro)otje en de kou

Wanneer ze naar haar werk gaat, zit N(euro)otje zo’n 54 kilometer in de auto. Met de kou die nu in Nederland heerst, is ze graag voorbereid op een onverwachte file, autopech of wat dan ook dat haar een onaangenaam verblijf buiten in die kou zou kunnen bezorgen (gevoelstemperatuur schijnt naar de -20 te kunnen gaan!) Feit is dat de temperatuur hier (Oost-Groningen) op dit moment -9 is (en bij ons binnen op de deel 2 graden boven nul…)

Dus in de auto ligt een warme deken, de batterij van de mobiel is helemaal vol en is voorzien van ruimschoots beltegoed en er gaat een thermoskan met hete thee mee in de auto. Want het zal je maar gebeuren… De vorige twee winters heeft N(euro)otje de thermoskan maanden met zich meegesleept en iedere dag kon ze die, eenmaal weer thuis, daar opdrinken. Gelukkig heeft ze de thee nooit nodig gehad want geen pech, files of ander leed. En grote kans dat het deze winter ook niet nodig zal zijn. Maar het meenemen van een deken en een thermosfles is een kleine moeite. De thermoskan staat nu ook al weer klaar voor de rit van vandaag. Gewoon. Voor de zekerheid.

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. kniepertie
  Feb 01, 2012 @ 07:06:57

  In ’t gronings? Hest groot geliek wicht,
  Als de auto stil komt te staan issie heul gauw afgekoeld en dan is een deken en een beetje extra vocht niet verkeerd,
  groet en ‘k hoop dat het niet nodig is.

  Beantwoorden

 2. tholenresidence
  Feb 01, 2012 @ 08:46:10

  Ha N(euro)otje, Ik tref hier gewoon een mede-Groninger! Ik had al zo’n vermoeden door de blogs die ik gisteravond smullend heb zitten lezen.
  Thnx voor alle tips. Wij gaan eind deze week voor t eerst naar Duitsland om grote boodschappen in te slaan. Als ik zoveel kan besparen op hondevoer, toiletartiekelen en luiers dan is dat al snel de moeite waard. Als het qua besparen goed uitpakt maken we daar een maandelijks tripje van, want ook wij wonen niet zo ver van de Duitse grens af.
  En idd…dekentje in de auto en een volle mobiel mee.

  Beantwoorden

 3. izerina
  Feb 01, 2012 @ 08:48:13

  Wij leggen altijd bij het begin van de winter al een oude slaapzak en wat koeken in de auto. Water gaat er altijd mee. Net als jij hebben we het gelukkig nooit nodig gehad. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 4. Lauren
  Feb 01, 2012 @ 12:13:59

  Ik heb ook enkele waxinelichtjes en lucifers in de auto. Ik heb gelezen als je er 3 aansteekt dat het heel wat kan schelen in warmte als je in de auto moet wachten met pech, In ieder geval geeft het gevoel van wamte aan je handen bijvoorbeeld.

  Beantwoorden

 5. Margreet
  Feb 01, 2012 @ 20:31:11

  Bij de Action hadden ze eerder ook nog van die zilver”dekentjes” die je in de auto kon leggen om zo warm te blijven. Het is een heel klein pakje, neemt minder plek in dan een deken. Maar ik kan ze niet meer vinden daar.
  Toch dus maar een deken en een opgeladen mobiel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: