N(euro)otje en de hoge benzineprijzen

Het stond van de week al te lezen in de kranten: gisteren bereikte de benzineprijs in Nederland een nieuwe recordhoogte van EUR 1.75 per liter.

Volgens dit artikel is er echter geen houden meer aan en zal de benzine nooit meer goedkoop worden. Sterker nog, men verwacht nog voor de zomer een nieuw record… De verhoging van de prijs komt deels door de accijnsverhoging (nu al EUR 1.05 per liter inclusief BTW), deels door de in waarde gedaalde euro, een dreigende sluiting van een belangrijke olietransportroute, en niet te vergeten prijsschommelingen veroorzaakt door speculeren met brandstof. Ondanks dat je zou denken dat op de eerste na, alle opgegeven redenen voor alle eurolanden gelden, is Nederland samen met Italië het duurste brandstofland van Europa. Daar worden blijkbaar de hoogste accijnzen geheven.

Het bewijs hebben wij onszelf gisterenmiddag maar weer eens geleverd door de tank bij de oosterburen vol te gooien voor EUR 1.57 per liter.

Wij hebben twee auto’s en die zijn beide nodig. Zonder deze auto’s geen werk en dus ook geen inkomen. N(euro)otje probeert zo veel mogelijk te carpoolen maar dat valt niet altijd mee omdat flexibiliteit in werktijden een vereiste van het bedrijf is. Er zijn periodes dat ze meer alleen rijdt dan haar lief is. Enige lapmiddel is, blijven tanken over de grens. Maar dat een groeiend deel van haar salaris alleen maar nodig is om dat salaris binnen te slepen, kan wel eens frustrerend werken.

Advertenties

6 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. WilmaH
  Jan 14, 2012 @ 09:00:20

  Dit was zeker schrikken geblazen. Deze week steeg bijna elke dag de prijs van een liter brandstof met 1 cent. Wij hebben ook 2 auto’s, 1 benzine en 1 diesel en helaas kunnen wij ook niet zonder. Voor ons is het te ver om richting grens te rijden voor een tankbeurt, maar het scheelt inderdaad best wel veel.

  Beantwoorden

 2. izerina
  Jan 14, 2012 @ 09:04:24

  Dat is een vermindering van koopkracht,waar je weinig details over hoort in de media. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 3. gerrie
  Jan 14, 2012 @ 21:24:11

  Wij wonen 25 km. vanaf de grens. Als ik de afstand bereken en de benzine die ik daarvoor gebruik dan is het voordeel voor ons minimaal. Meestal wordt zoiets vergeten. En in Nederland is er een spaarsysteem wat je in ons buurland ook niet hebt. En om daarom ook daar wat boodschappen te halen dan moet je gigantisch prijsbewust zijn. Wij tanken gewoon om de hoek en boodschappen in het dorp. Hier geen parkeerkosten en alle winkels dicht bij elkaar.

  Beantwoorden

 4. Luxe of zuinig?
  Jan 15, 2012 @ 10:28:24

  Gelukkig hebben wij geen Auto. We hebben het geluk dat we beide alles met het openbaar vervoer kunnen doen en dat onze werkgever deze kosten volledig betaald. Boodschappen e.d. doen we op de fiets.

  Beantwoorden

 5. Frank
  Jan 15, 2012 @ 18:58:11

  Het werk ligt voor mij op de ideale afstand van bijna 10 km. Heerlijke afstand om na het werk de sores van de dag van je af te fietsen.
  Ik moet wel zeggen dat als het gesneeuwd heeft, dat ik dan toch de auto pak. Maar daar is tot nu toe nog geen spraken van gelukkig.

  Beantwoorden

 6. marijke
  Jan 16, 2012 @ 06:20:56

  Let wel op welke grens je overgaat, hier in België is de diesel duurder dan in Nederland.

  Marijke

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: