N(euro)otje houdt gelukkig niet zo van fastfood

Vandaag in het nieuws: onderzoek toont aan dat de hersenen krimpen van het veelvuldig eten van fastfood. Dat heeft te maken met de verzadigde vetten die erin zitten. Die zijn slecht voor de doorbloeding van het brein. De vitamines B, C, D en E hebben juist een tegenovergesteld effect: mensen die hier veel van binnen krijgen hebben een relatief groter brein omdat deze vitaminen de bloedvaten in de hersenen stimuleren.

Gelukkig houden wij hier in Huize Vrek niet zo van patat mét van alles… Ooit probeerden we één keer in de week met de kinderen patat te eten. De eerste keer was leuk, want we hadden het al een tijdje niet gegeten. De week erna kregen we het nog weg en de week daarna konden we het al niet meer zien. Ons ‘moeders-patatkraam’-experiment heeft het zegge en schrijve drie weken volgehouden. Nee, doe ons maar zoiets als boerenkool. Lekkerder, gezonder en ook goedkoop.

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. izerina
    Dec 29, 2011 @ 13:50:25

    Mijn man las het stukje voor. Ik reageerde met “jij bent dan de uitzondering”,want hij laat nog wel eens een enkele keer mijn heerlijk hap staan voor iets met veel E-nummers. Groeten Izerina

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: