N(euro)otje en het weer

Vorig jaar deze tijd zaten we al dik in de winter, inclusief sneeuw. Voor dit jaar hadden onheilsprofeten en sensatiezoekers al voor half november een horrorwinter voorspeld. En kijk nou toch eens wat een prachtige herfst we hebben. De novembermaand was ongekend mooi. Nu zijn de herfststormen dan eindelijk over Nederland geraasd en koud is het nog steeds niet.

Even teruglezend op dit blog zien we wel dat we in oktober al de eerste nachtvorst hadden. Dit gaf voer aan de horrorwintervoorspellingen, althans voor ons wel. Wij holden niet lang daarna naar de ANWB om antislipdingetjes voor onder onze schoenen te kopen. Voordat ze, net als de winterlaarzen, uitverkocht zouden zijn, zoals vorig jaar. Wij zijn graag klaar voor dit soort dingen. Beter mee verlegen dan om verlegen, zeg maar. We zijn trouwens niet de enigen die al weken klaar zijn voor de voorspelde extreme winter wat voornamelijk wil zeggen dat de bandenfabrikanten en de producenten van sneeuwijzertjes goede zaken hebben gedaan.

En die winter zal echt wel komen. We hebben wel vaker meegemaakt dat die pas in januari of februari toesloeg.

Overigens moest N(euro)otje vanmorgen heel vroeg op en constateerde dat de auto’s gekrabt moesten worden. Maar het schijnt niets te betekenen want alle weersites verkondigen hetzelfde: het blijft voorlopig herfstachtig, wisselvallig en relatief zacht met hier en daar een bui met een winters karakter.

Die sneeuwijzers hebben we nog niet nodig.

Nog niet…….. 😉

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Margreet
    Dec 10, 2011 @ 21:13:39

    Dat soort weer met: ruiten krabben, dichtgevroren autoportieren, gladde stoepen en wegen …. Komt altijd onverwachts en het liefst als je toch al iets te laat bent opgestaan… ach…. het komt vanzelf!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: