N(euro)otjes boodschappen

Deze week hebben we de boodschappen gehaald bij de oosterburen en hebben we meteen de auto even volgetankt. We hadden drie boodschappentassen vol voor EUR 41,23. Bij de Aldi in Nederland nog even wat bijgehaald voor net EUR 8,-, dat brengt de totale uitgaven voor afgelopen week op nog net geen EUR 50,-. Dat is ruim onder budget. Daarvoor hebben we voor de hele week weer voldoende in huis en gebruikte voorraad aangevuld.

Wat we bijvoorbeeld graag in Duitsland kopen: wc-papier (echt veel goedkoper, en je spoelt het toch maar in het riool dus het moet zo min mogelijk kosten šŸ˜‰ ) en hondenvoer. Dezelfde blikken voor onze tandeloze oudste staan ook aan deze kant van de grens in de schappen en kosten hier EUR 0,99. In Duitsland EUR 0.85. Wij halen altijd minimaal een blik of tien. Ook blikken en potten groenten halen we graag daar. Niet alleen goedkoper maar ook meer keus.

Volgende week zullen we weinig boodschappen hoeven doen, alleen wat verse groenten. Ook niet zoveel fruit, we kochten vorige week een vitaminenbox bij de C1000, een doos van 6 kilo fruit voor EUR 5,-Ā  waar we nog niet helemaal doorheen zijn. Eerst die op en dan halen we pas nieuw.

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. VeggieMo
  Dec 05, 2011 @ 07:48:02

  Helaas wonen wij niet echt dichtbij Duitsland, dan gingen we daar ook vaker boodschappen doen want het is veel goedkoper daar.
  Wij kopen er graag noten, zaden veganistisch broodbeleg (in Nl 2,49 en in Dld 0,99!), raapzaadolie, shampoo, walnotenolie, biologische producten.

  Groetjes, VeggieMo

  Beantwoorden

 2. wil
  Dec 05, 2011 @ 08:00:17

  ook wij gaan met enige regelmaat er na toe ook al is dat niet goedkoper voor ons.(zo’n 200 kilometer) maar het is gelijk een dagje uit.we combineren dit soort uitstapjes vaak en kijken van te voren op internet wat de aanbiedingen zijn dit samen met zaken die we regelmatig gebruiken en dan kopen,zoals 1 kilo rijstzakken (vergelijkbaar met uncle benz) voor 0,89 de kilo.nemen voor de kids ook mee en veeeeeeeel meer

  Beantwoorden

 3. Kniepertie
  Dec 05, 2011 @ 12:52:00

  ‘k Ga er ook geregeld boodschappen halen, zo eens in de 2 maanden, vooral voor meelsoorten o.a. speltmeel ( 1.19 per kilo ) en idd toiletpapier, batterijen enzo.
  Ideaal dat ‘k er niet te ver vandaan woon
  Groet

  Beantwoorden

 4. gerrie
  Dec 06, 2011 @ 08:45:26

  Wij wonen ook redelijk dicht aan de grens. Maar we kopen er haast nooit meer. We kochten daar altijd onze kwaliteitsschoenen en dan ook even naar de supermarkten. De schoenen zijn hier nu ongeveer van dezelfde prijs en voor de rest; je moet vreselijk prijsbewust zijn. Maar je kunt er andere dingen kopen, en dat kan een struikelblok zijn. Maar als we gaan rekenen; 56 km aan autokosten, die je dus eerst al moet besparen dan steek ik daar dus niet meer mijn tijd in.
  Maar gelukkig mag ieder zijn eigen zaken regelen.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  Beantwoorden

 5. geldover
  Dec 10, 2011 @ 21:44:31

  Wij kopen er onze sterke drank, wijn, eerder wasmiddel, maar nu nog veel op voorraad. Vaatwastabletten. Haarkleurmiddel en chocolade.Scheelt echt veel. We maken dit geld dan vaak wel weer op door lekker in Duitsland uit eten te gaan. Ook dat is veel voordeliger dan in NL. Afgelopen twee jaar inderdaad merkschoenen en laarzen gekocht R.iecker, fijn merk bij ons erg duur in de schoenenwinkel, daar vijftig euro of minder.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: