N(euro)otje unplugt…

We vinden het prettig om ons leven wat eenvoudiger te houden. De commercie ziet het liefst onze huizen vol staan met de allerlaatste gadgets, van speciale inbouwespressomachines tot aan de hipste WII-spelletjes, van multifunctionele keukenmachines tot aan volledig automatische messenslijpers en electrische woks. En vergeet die la vol met door betere versies overtroffen mobieltjes niet… Wij proberen hier niet aan mee te doen. Toegegeven, ook in ons huis kom je apparatuur tegen, dit stukje wordt getypt op een laptop, we koken op inductie, en we hebben ook geluids- en beeldapparatuur. En allemaal een mobiel…. Maar we proberen het binnen de perken te houden.

Een paar maanden geleden bijvoorbeeld, begaf onze toch al niet zoveel gebruikte magnetron het ineens. We voerden ‘m af en vervingen ‘m niet. Zal niet gebeuren ook. Geen behoefte meer aan. Een ander apparaat dat op de nominatie staat om verbannen te worden is het koffiezetapparaat. Inmiddels een jaar of 11 oud is het ding alleen nog niet kapot te krijgen. En als iets nog goed is vinden we het moeilijk om het weg te doen. We zouden het cadeau kunnen doen aan de kringloop… Misschien doen we dat ook nog wel. Want cadeau doen aan een kennis of zo, heeft niet zoveel zin. Die zijn vaak beter voorzien met dit soort dingen en halen hun neus op voor zo’n machientje.

Onlangs zijn we toch maar helemaal overgestapt op koffiebonen. We hebben een ouderwets koffiemolentje aan de muur hangen dat het prima doet. Daarbij hebben we een 23 jaar oude thermoskan en een nog ouder wasbaar koffiefilter. Met dit alles valt prima koffie te zetten die door kenners over het algemeen meer gewaardeerd wordt dan de koffie van de snelfiltermaling gezet in het koffiezetapparaat. Dus ondanks dat de automatische koffiezetter maar niet kapot gaat, zijn we toch langzaam maar zeker aan het overstappen op het koffiezetten op de campingmanier, zoals we dat hier altijd maar noemen. Gewoon, een filtertje op de thermoskan, versgemalen koffie erin, en heet water erop schenken. Werkt prima.

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Nov 27, 2011 @ 18:26:20

  Dat is wel wat goedkoper,dan die nieuwe koffiemachines,waar je ook bonen in moet gooien Groeten Izerina

  Beantwoorden

 2. monica
  Nov 28, 2011 @ 15:41:09

  zo zetten wij ook al weer een paar jaar koffie. ons apparaat staat in de doos voor verjaardagen maar de afgelopen keer hebben we ook met de verjaardag gewoon met de hand gezet.
  veel lekkerder vind ik.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: