N(euro)otje kookt graag op de kachel

In de herfst en de winter kookt N(euro)otje meer met alternatieve warmtebronnen. Zo kookt ze de laatste tijd steeds vaker op de verschillende petroleumstellen. En ook koken op de kachel is hier favoriet. Wat betreft dat alternatieve koken kan ze nog veel leren van haar Schoonmoeder. Die heeft een electrisch fornuis met 4 van die electrische kookplaten. Maar daarop staan petroleumstellen en alles wordt daarop gekookt. De platen worden eigenlijk zelden gebruikt. Het stroomverbruik van Schoonouders is daardoor ongelooflijk laag!

Helaas kunnen wij niet altijd ‘anders’ koken. Op werkdagen ontbreekt de tijd daarvoor. Maar op vrije dagen leven we ons uit. Helemaal als het buiten guur wordt en de kachels hier aan gaan. Dan gaan de pannen en de ketels voor koffie en thee daarop. Er gaat niets boven hutspot van de kolenkachel! En van haar Opa heeft N(euro)otje nog een oud percolatorpotje, dat heerlijk kan staan te pruttelen op de houtkachel in de woonkamer.  Koffie van versgemalen bonen, want we zijn helemaal afgestapt van de vacuüm verpakte snelfiltermaling. Wat dat betreft is N(euro)otje dol op de herfst en de winter. Dus laat maar komen, we vermaken ons wel.

Advertenties

6 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Nov 26, 2011 @ 10:50:41

  Helaas het is nog te warm om hier op de kachel te koken. Pas als die iets harder staat,gaat het. Wat ik wel heb is ketels water op de kachel. groeten Izerina

  Beantwoorden

 2. sillie
  Nov 26, 2011 @ 13:07:52

  is koken op petroleum dan werkelijk goedkoper dan stroom?

  Beantwoorden

 3. janda
  Nov 26, 2011 @ 20:51:39

  Ha, een grijze gewolkte pan…heerlijke pannen zijn dat. En wat een schattig kacheltje.

  Waar koop jij je petroleum? Of gebruik je wat anders om op te koken?

  Leuk blog, ik lees je graag, ga zo door.

  Beantwoorden

 4. vergelijk de biologische prijs
  Nov 27, 2011 @ 07:59:19

  Zelfde vraag als Sillie, ik vind lampenolie ook best prijzig, of kook jij op iets anders?

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Nov 27, 2011 @ 17:54:12

   @Sillie, Janda en Vergelijk de biologische prijs: de prijs van lampolie is de laatste tijd inderdaad wat omhoog gegaan. In onze nieuwe supermarkt wordt het zelfs helemaal niet meer verkocht. Ook bij de Action viel het de laatste tijd tegen. Maar het zal jullie vast niet verbazen dat we een aardig voorraadje hadden, dus we hebben nog even de tijd om een nieuw goedkoper adres te zoeken 😉

   Beantwoorden

 5. gerrie
  Nov 27, 2011 @ 18:26:42

  Een kachel met een ketel vind ik gezellig en practisch. Als de electra uitvalt dan kook ik op petreleum. Maar voor gewoon voor alledag is me dat een brug te ver.
  Zuinig zijn is een goede gewoonte, maar ik wil nog wel leven in deze tijd. Als alles wegvalt dan ken ik gelukkig de basisprincipes nog. Want dan heb je zelfs niets aan geld. Als er geen water meer uit de kraan komt, dat is een leven terug, en dan weet ik nog te overleven. Want gelukkig is er buiten water genoeg. Zeven, minstens een kwartier koken en weer zeven door een doek van fijne structuur.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: