N(euro)otje tikt graag een eitje

Het is heerlijk om kippen te hebben. Het zijn hele leuke dieren, die zelfs aanhankelijk genoeg kunnen worden om zich te laten knuffelen. Dat ligt er een beetje aan wat voor ras je hebt. Barnevelders zijn bijvoorbeeld echte knuffelkippen. Wij hebben nu geen Barnevelders meer maar Australorpen. Iets minder knuffelig maar ook heel gezellig. En net zulke goede eierleggers.

Helaas hebben de dames nu even legrust. Dat mag natuurlijk. We gaan dan ook niet aan de gang met lampen in het leghok om de dag te verlengen zodat ze toch maar vooral de hele winter door blijven leggen. Als de natuur aangeeft dat het even goed geweest is zo, dan is het maar zo.

En dus moeten we nu eitjes in de winkel kopen. Want aan het invriezen en wecken van eieren hebben we ons eerlijk gezegd nog nooit gewaagd… Maar…. die eitjes zijn  helemaal niet lekker…. Dus eten we nu vrijwel geen eitje meer op brood en eiersalade hoeft nu ook even niet. De eieren die we kopen gebruiken we voornamelijk als ingrediënt voor het een en ander. En voor de rest zullen we maar geduldig afwachten tot onze kippen vanzelf weer gaan leggen.

Advertenties

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. gerdien
  Nov 20, 2011 @ 08:58:14

  Ik hoor wel vaker ( teunie) dat supermarkeitjes helemaal niet meer lekker zijn als je anders gewend bent. Ik ben niets anders gewend en lust het supermarkteitje nog wel. Maar moet wel zeggen dat er vrij weinig smaak aan zit! Misschien moet ik toch eens bij een plaatselijke boer de echte eieren proberen!

  Beantwoorden

 2. opnieuwbeginnen
  Nov 20, 2011 @ 15:31:25

  Ze zien er gezellig uit. Als wij het hele jaar door moeten overwerken worden we er ook niet beter van. O zo.

  Beantwoorden

 3. Iris Wortman (@ooitopreis)
  Nov 21, 2011 @ 10:29:45

  Brama’s zijn ook knuffelkippen, we hebben er 2 en voor de rest ‘gewone’ kippen. Die van ons leggen ook heel weinig momenteel. Ik voel me genoodzaakt om nu bio eitjes te kopen wetende dat zij ook zo’n goed leven hebben als die van ons
  gr Iris

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: