N(euro)otje haalt gratis boodschappen op en mijmert wat…

Hier in de buurt zit, nog heel even, een Super-de-Boer. Voor wie het nieuws een beetje bijgehouden heeft, alle vestigingen zijn overgenomen. De ene winkel werd een Jumbo, de andere een C-1000. Die bij ons wordt over een paar weken een C-1000.

Tijdens de laatste weken was er nog een actie: zegeltjes sparen voor het jaarlijkse gratis boodschappenpakket. Maar ondertussen is de winkel aan het uitverkopen. Het heeft ons ook even wat moeite gekost, ook omdat ons boodschappenbudget nu eenmaal niet zo hoog is, maar dankzij wat zegeltjes die we van Schoonouders kregen, is het toch weer gelukt! En eerlijk is eerlijk, de aanbiedingen hebben ook wel geholpen. We kopen nooit iets wat we normaal ook niet zouden kopen alleen maar om zo’n kaartje vol te krijgen maar er zitten natuurlijk altijd aanbiedingen bij die ook wij niet voorbijlopen. Dus soms sla je even in, bijvoorbeeld in het geval van extra plakzegeltjes bij een prachtige maandverbandaanbieding! Ja, sorry, heel basaal maar nog altijd noodzakelijk…

Het is aan het boodschappenpakket van dit jaar wel duidelijk te zien dat de prijzen aardig gestegen zijn, de laatste tijd: het pakket vertegenwoordigt altijd een waarde van 40 euro maar de doos was aanmerkelijk lager dan anders. Toch zaten er weer leuke dingen in: een pakje macaroni, tandpasta en tandenborstel, wasverzachter (die geven we weg aan iemand die er niet allergisch voor is, zoals N(euro)otje…), shampoo (ook niet voor N(euro)otje….), scheergel, pakje thee, flesje cola, flesje bier, zout in een molentje, pakje frisdrank, pakjes koek, vaatwasblokjes, en dergelijke. En natuurlijk een kortingsbonnenboekje dat we heel snel moeten gebruiken omdat onze uitstervende SdB over een paar weken niet meer is… En je moet maar zo bedenken, het waren gratis zegeltjes, dus een gratis pakket. Altijd leuk, toch?

Nu kijken we nog even vooruit naar de verwachte uitverkoop die andere SdB’s ook hebben gehouden in de laatste dagen voor de grote verbouwing, en dan moeten we, na de veertien dagen durende transformatie, gaan wennen aan onze nieuwe grootgrutter.

Dit betekent ook dat we binnenkort onze boodschappenbriefjesroute opnieuw kunnen gaan uitvinden (N(euro)otje loopt altijd in gedachten de hele winkel door bij het opstellen van het boodschappenlijstje, zodat haar lijstje dezelfde route heeft als de schappen in de winkel, is dat gek of hebben meer mensen hier last van?….).

In ieder geval was het ons de laatste 11 jaar een waar genoegen. Onze beide kinderen hebben er alles bij elkaar bijna 7 jaar gewerkt. Het was een fijne winkel. Gelukkig maar dat de leuke SdB-medewerkers weer net zulke leuke C-1000-medewerkers zullen worden. Maar toch, het is best een hele verandering.  Dus: na het slopen van een deel van het dorp voor luxe nieuwbouw en het slopen van de meer dan 150 jaar oude basisschool waar ook onze kinderen op gezeten hebben,  nemen we nu afscheid van hun oude werkplekje: dááááág, Super de Boer. We zullen je missen!

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Saar
  Okt 22, 2011 @ 08:09:14

  Bij ons is de Super de Boer omgebouwd naar een Jumbo. Omdat ik de SdB nogal duur vindt met A merken kwam ik er niet zo vaak. Te weinig in ieder geval voor een boodschappenpakket. Bij twee vriendinnen van mij is de SdB omgebouwd tot C1000 en daar waren de fijne vaste medewerkers binnen een jaar bijna allemaal weg(gepest) en vervangen door exemplaren van max 17 jaar. Ik ben benieuwd of dit ook zo gaat bij onze Jumbo.
  Veel plezier met je pakket.
  Groetjes Saar

  Beantwoorden

 2. wil
  Okt 22, 2011 @ 09:36:45

  we zijn dus niet de enige die niet altijd zo blij zijn met alle vernieuwingen merkt ik.ook in ons dorp is van alles afgebroken en daarvoor in de plaats kwamen onogelijke grote gebouwen.vergeet men soms dat mensen niet voor niets landelijk/dorps gaan wonen.waarom overal een stad van maken,o ja het grote geld.vergat het ff.
  jammer.
  hopelijk zal de C1000 jullie gaan bevallen

  Beantwoorden

 3. izerina
  Okt 22, 2011 @ 11:35:30

  Bij ons in het dorp werd SdB jumbo begin dit jaar.Voor mij een verbetering.Veel bio-producten voor redelijke prijs. En behulpzaam personeel(gedeeltelijk van vorige winkel).Ik hoop,dat jullie verbouwing goed voor je uitpakt. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 4. petradepooh
  Okt 24, 2011 @ 16:12:50

  mmmmmm tsja ook JUMBO werkt liever met klein grut van 17 jaar dat niet eens kan terug geven ipv oudere mensen, tenminste hier dan…….. Hopelijk komt alless goed met de C1000 voor jullie in elk geval. En je bent niet de eninge hoor die boodschappen lijst maakt met de looprroute in t hoofd! Ik doe t ook. Ik heb een hekel aan boodschappen doen en hou me aan t lijstje en meteen weer naar buiten met die hap.

  Beantwoorden

 5. Margreet
  Okt 24, 2011 @ 20:51:35

  Hier ook iemand die een lijstje maakt in de looproute van de winkel! lekker makkelijk en je vergeet nooit wat!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: