N(euro)otjes man is ook zzp’er

Dit is iets waar wij ook wel eens, niet te vaak…., bij stilstaan: als Man, die zzp’er is, iets krijgt, een hernia bijvoorbeeld, hebben wij een probleem. De lange wachttijden in de zorg kosten zzp’ers namelijk veel geld. Een dag niet gewerkt is immers een dag geen geld. En een verzekering om dit soort financiële problemen op te vangen zijn voor de meeste zzp’ers gewoon veel te duur. Het resultaat is dat het werk stil komt te liggen en de klanten misschien een ander zoeken.

Dus. De prangende vraag is: moeten zzp’ers voorrang krijgen in de zorg, zodat zij sneller geholpen worden en daarmee sneller weer aan het werk zijn?

Advertenties

9 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Lege zakken vrouw
  Okt 20, 2011 @ 09:23:12

  Ik houd niet zo van klassen in de zorg.Ik vind dat de meest nijpende gevallen het eerst geholpen moeten worden .Stel dat er iemand te laat wordt geopereerd doordat een ZZP’er voorrang krijgt. Je moet er toch niet aan denken. Gr. LZV

  Beantwoorden

 2. Jacqueline
  Okt 20, 2011 @ 11:44:13

  Ik snap de redenatie en bedoel het niet rot, maar ik denk dat eigenlijk alle bedrijven met personeel ook behoorlijk gedupeerd worden door de wachtlijsten.
  De grotere bedrijven zullen zich daarvoor eerder verzekeren, maar de kleine en middelgrote bedrijven zullen die kosten ook niet altijd kunnen dragen en de verzekering achterwege laten.

  Wanneer je maar een klein personeelsbestand hebt of een kleine afdeling met specialisten hebt en er moet iemand op de wachtlijst wachten, dan ligt er ook daar werk stil met dezelfde gevolgen.

  Dus… ben het eens met voorgaande reactie: voorrang dient aan dringende gevallen om gezondheidtechnisch vlak gegeven te worden en niet afhankelijk te zijn van het beroep en al dan niet zelfstandig zijn.

  Greetz,
  Jacqueline

  Beantwoorden

 3. izerina
  Okt 20, 2011 @ 14:15:46

  Ik denk het niet. Werkgevers,zeker kleine bedrijfjes zijn ook gedupeerd door de wachttijden. Ik weet van een werkgever,die voor een privékliniek betaalde. Dat was goedkoper dan wachten. En zoveel mogelijk over de grens gaan dokteren,als je niet te ver weg woont. IK moest 3 mnd wachten op het eerste consult met een orthopeed. Had binnen 10 dg consult en kijkoperatie in Belgie. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 4. Pietje Puk
  Okt 20, 2011 @ 22:14:24

  Ten behoeve van wie? (-> jezelf)
  Ten koste van wie? (-> anderen)
  Oftewel, nee dus. Dan zorg je maar voor een verzekering of ga je bij een baas werken. Je weet van te voren wat de risico’s zijn.

  Beantwoorden

 5. nvt
  Okt 20, 2011 @ 22:18:00

  Wat een kul.
  Alsof jezelf beter bent dan een ander, alleen omdat je zelf hebt gekozen als zzp’er te gaan werken en anders zielig zou zijn?

  Beantwoorden

  • N(euro)otje
   Okt 21, 2011 @ 08:29:09

   @nvt: ik heb niet geschreven dat ik hier een voorstander van ben. Het was een nieuwsitem dat ik tegenkwam dat het hierover had. Ik was benieuwd wat anderen daar van vonden. Zelf ben ik van mening dat ze beter de voorwaarden van de verzekering voor zzp’ers kunnen aanpassen. En anders zou het beter zijn dat de premie omlaag zou gaan.
   En nee, zielig zijn we niet. ‘Zielig’ waren we toen Man zich te pletter solliciteerde nadat hij door een ongeluk veroorzaakt door een ander zijn baan was kwijtgeraakt en door zijn leeftijd (40+) overal te horen kreeg dat hij te oud was. Er bleef niet veel anders over dan voor zichzelf te beginnen. Zoals vele duizenden met hem.

   Beantwoorden

 6. petradepooh
  Okt 21, 2011 @ 11:41:01

  Nee hoor absoluut neit, wat eerder ook al is gezegd ook een bedrijf met personeel heeft hier last van. Scholieren en studenten liggen soms stil met de studie enz. Nee iedereen heeft er last van. Gelijke monikken gelijke kansen zeg maar.
  Ik ben wel bv voor een soort van advies balie ofzo waar je dan tot er wel plek is advies kan inwinnen die tijd goed door te komen. Met de jouw genoemde hernia is het bv beter dat hij in tussen tijd al begint bij de fysio als dat kan en blijft bewegen desnoods in de eerste periode met pijnstillers via de huisarts.

  Beantwoorden

 7. Inge
  Nov 01, 2011 @ 11:09:48

  Ik zie dat er geen reacties zijn van vrouwen van ZZP-ers…
  Dat ben ik dus wel en ik begrijp het probleem van Neurootje. Als een ZZP-er ziek wordt en de klant wil niet wachten, gaat deze naar een ander. Als je een groot bedrijf hebt, wordt de plek van de zieke door een invalkracht oid ingevuld. Het bedrijf loopt gewoon door. Het bedrijf van een ZZP-er ligt echter stil bij ziekte want hij werkt immers alleen. Hij heeft dus niet alleen tijdelijk geen inkomen maar raakt ook klanten kwijt. Verder ben ik het met Neurootje eens dat de premies onbetaalbaar zijn. Je kunt je hierdoor eigenlijk alleen verzekering voor blijvend letsel maar niet voor bv de genoemde hernia.
  (Verder moeten sommige mensen die hier reageren misschien wat beter lezen wat Neurootje schreef).

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: