N(euro)otje kookt peertjes

De perenpluk is begonnen. Onze stoofperenboom hangt weer vol dit jaar. Erg vol lijkt het zelfs. Gisteren heeft N(euro)otje de eerste peertjes geplukt, geschild (lekker buiten in het zonnetje) en gestoofd in rode wijn.

Het recept is heel makkelijk: peertjes schillen, door de helft snijden, klokkenhuis verwijderen, in het pannetje doen en overgieten met rode wijn tot de peertjes bijna onderstaan. Twee of drie kaneelstokjes erbij, 100 gram suiker en aan de kook brengen. Dan ongeveer 1 à 1,5 uur zachtjes laten stoven of tot de peertjes helemaal door en door rood en gaar zijn.

Eet smakelijk!


Advertenties

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. wen
    Sep 27, 2011 @ 14:13:05

    Even nieuwsgierig, waar je pan opstaat op de foto, hoe heet dat?
    Is dat met een waxinelichtje?

    Beantwoorden

  2. Lege zakken vrouw
    Sep 28, 2011 @ 07:09:19

    Ik stoof ze met een scheutje rode wijn en de rest water. Dat gaat ook . Gr. LZV

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: