N(euro)otjes nieuwsflits: wachtlijst voor schuldhulpverlening

Door de slechte economische tijden raken steeds meer mensen in de schulden. Door diezelfde slechte economische tijden komt er steeds minder geld om de mensen die aan noodbel trekken, te helpen.

Hierdoor zal naar verwachting volgend jaar voor het eerst een wachtlijst voor de aanvragen van schuldhulpverlening ontstaan. Hoe lang mensen op hulp zullen moeten gaan wachten, is nu nog niet bekend.

De verwachte toename van aanvragen zal onder andere veroorzaakt worden door de bezuinigingen in het PGB en de zorg. Deze bezuinigingen treffen veel kwetsbaren in de maatschappij, die vervolgens alleen nog voor hulp bij de gemeente kunnen aankloppen.

Gemeente Groningen verwacht niet alleen zelf in zwaar weer te komen door de bezuinigingen waar ze mee te maken krijgen, maar dat kleinere gemeenten in de toekomst zelfs failliet zullen gaan.

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Besparen maar!
  Sep 26, 2011 @ 08:48:12

  Het trieste is dat men in de regering alleen maar kijkt naar hoeveel ze kunnen bezuinigen i.p.v. te kijken naar kwaliteit wat betreft de pgb zorg. ik kan het weten. Mijn zoon woont in een instelling die misbruik maakt van de pgb, niks op orde heeft etc. Maar die mogen blijven bestaan. Een aantal zeer goede zorgboerderijen die “alleen maar” dagbesteding leveren, maar wel alles op orde hebben en goede zorg leveren, moeten dicht. Helaas zal de regering dat niet willen zien en dus worden er straks heel veel mensen gedupeerd. Als ik overigens mijn kind naar de awbz wil hebben, waarvan Rutte beweerd dat die dat op kan vangen, moet ik hem met vele anderen teleurstellen. Wachttijden van minstens een half jaar zijn nu al aan de orde van de dag. Er zal beslist wat moeten gebeuren binnen de pgb , er kan beslist wel bezuinigt worden, maar dan wel door betere controle wat er met het geld gebeurd(gebeurd nu maar mondjesmaat) en andere facturen te eisen. En ook aanscherping wie je mag betalen uit het pgb. Er zijn nog veel misstanden en misbruik binnen dit systeem, maar helaas de regering kijkt alleen maar naar hoeveelheid…

  Beantwoorden

 2. nieuwelevensstijl
  Okt 04, 2011 @ 16:23:29

  Apart dit artikel van Actueel, niet helemaal up to date.
  Een paar jaar geleden was er in de Bollenstreek al een wachtlijst voor het aanvragen van schuldhulpverlening. Een paar maanden wachten totdat je eindelijk een intakegesprek kreeg was zeer normaal. Geen idee hoe het nu daar is, maar ik kan mij niet voorstellen dat dat veranderd is gezien de tijden waarin wij nu leven .
  Ps. lange tijd jouw blog niet gelezen, heerlijk om met terugwerkende kracht alles van je te lezen.
  Groetjes NLS

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: