N(euro)otjes vrekkenplaatpizza

Ine vroeg er al om, eerder deze week: het recept van de vrekkenplaatpizza. Hier is -ie nog een keer, voor iedereen die van Italiaans, gezond, lekker en makkelijk houdt.

Twee vrekkenplaatpizza’s in 4 stappen:

Stap 1 – Deeg

  • 450 gram meel
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. italiaanse kruiden
  • 30 gram verse gist
  • 200 ml. lauwwarm water
  • 5-6 eetl. olijfolie
  • knoflook(poeder)

Bloem zeven en zout, suiker en italiaanse kruiden erdoor doen. In een kuiltje vervolgens de gist doen met lauwwarm water en dit goed kneden tot een soepel deeg. Als het te droog is wat water erbij en anders wat meel. Afdekken en laten rijzen. Olie erbij en evt. knoflook(poeder) en goed kneden. Dit deeg dun uitrollen en twee bakplaten mee bedekken.

Stap 2 – Besmeren met tomatensaus:

  •  olijfolie
  • 3 uien, gesnipperd
  • 3,4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 2 eetl. italiaanse kruiden
  • zout en peper

Uien en knoflook in de olie in een paar minuten garen. Tomaten met het sap en de kruiden toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen. Op smaak maken met zout en peper.

Stap 3 – Het geheel bedekken met alles wat je maar lekker vindt:

  • rul gebakken gehakt
  • plakken tomaat, courgette, gesmoorde champignons
  • reepjes paprika
  • stukjes gare vis
  • lekker veel mozarella
  • misschien wat verkruimelde feta
  • geraspte kaas
  • enzovoort

Stap 4 – In de oven: 15 minuten op 190 graden. Kan niet mislukken.

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Rose
    Sep 25, 2011 @ 21:43:40

    Dankjewel! Dit ga ik zeker proberen, heb er nu al zin in 🙂 Hoe lang duurt het ongeveer om het te laten rijzen? Nogmaals bedankt en ga zo door, ik lees je blog altijd met veel plezier.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: