N(euro)otjes oude weblog voorlopig nog weg

Vanavond verscheen er een nieuwe update op de helpdesk van weblog.nl:

“Gisteravond om 20:00 uur kregen wij van onze hostingpartij in Amerika het signaal dat alle blogs klaar stonden voor livegang. Ook kon het DNS (routing van het verkeer op het weblog.nl domein) omgezet worden waardoor een van de grootste webdata migraties in Nederland ooit afgerond zou zijn en alle blogs weer live zouden zijn.

Helaas was de vreugde van korte duur: meteen na livegang van de blogs werd Weblog.nl onbereikbaar en liepen we wederom tegen meerdere onvoorziene (hardware- en software) problemen aan. Zo zijn er connectieproblemen tussen verschillende databases waardoor blogs onbereikbaar werden en ontstonden er onverwachte loops. Op dit moment heeft de technische partij een deel van de oorzaak achterhaald en opgelost maar zijn helaas nog niet alle problemen opgelost. We weten op dit moment niet exact wat er aan de hand is en wachten op een reactie en actie van onze Amerikaanse leverancier.

Naar Amerika
Wel willen we laten weten dat onze IT-mensen dag en nacht werken en alles in het werk stellen om de blogs live te brengen. Ons technisch team vertrekt binnenkort naar Amerika om de Amerikaanse partner te ondersteunen en de druk optimaal te houden. Waarom? Het blijkt lastig om van een afstand invloed uit te oefenen en we willen er uiteraard bovenop zitten.

Data is niet verloren
Het databestand is nog steeds intact, dus dat is niet verloren gegaan. Daarover dus geen zorgen.

Het spijt ons dat wij geen beter nieuws kunnen brengen. De volgende update ontvangen jullie 16 september om 16:00 uur. Mochten we eerder informatie hebben, dan laten we jullie dat direct weten. ”

Het feit alleen al dat er een team naar Amerika gaat, geeft reden genoeg om te veronderstellen dat de weblogs nog niet snel na de update van morgen online komen.

Dit doet eerder vermoeden dat het nog weken gaat duren…

Als het al gebeurt…

Of zijn we dan heel pessimistisch?

UPDATE:

Het is niet te geloven…..!? Het weblog  is te zien, en te lezen…. Berichten lijken een beetje door elkaar te staan en de foto’s zijn er nog niet. Bovendien staan er zelfs kladberichten tussen. En inloggen gaat ook niet. Wachtwoord werkt niet (meer). Grmpf!@#?

NOG EEN UPDATE:

Alles is alweer weg…. Maar het goede nieuws is dat ik gezien heb dat alles er nog is! Behalve de foto’s dan. Maar die heb ik zelf nog wel. Trouwens, de berichten staan allemaal vanaf dag 1 in een paar Wordbestanden. Er was er één onvindbaar dus er ontbrak een jaar maar ook deze is weer terecht. Alleen de berichten, niet de reacties, dat is dan wel weer jammer…

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Zuinigaan
  Sep 15, 2011 @ 23:56:38

  Ze houden ons wel in spanning! Wel, niet, wel online. Ik ben benieuwd naar morgen en volgende week!

  Beantwoorden

 2. petradepooh
  Sep 18, 2011 @ 16:34:27

  ik zie heel wat anders maar ik ben ook kom dan ook surfend hier heen……. Ook daar staat binnenkort…….. Helaas niet fijne ervaringen ermee met clubs van dolfin destijdes die kwamen dus nooit meer online……… Balen! Maar goed ik klaag niet…….. de aanhouder wint z ullen we maar zeggen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: