N(euro)otjes boodschappen

Ons boodschappenbudget is normaal 350 euro per maand. Maar met Dochter de deur uit en de moestuin vol groenten, is dat zelfs erg ruim. Wij doen al jaren één keer in de vier, vijf weken flink boodschappen zodat we de rest van de maand maar heel weinig hoeven te halen. Gisteren deed N(euro)otje met Zoon de 'grote' boodschappen bij twee winkels en heeft daarbij weer even flink ingeslagen. Vooral frisdrank (Zoon) en aanvullen van de basisvoorraad (N(euro)otje – bijvoorbeeld koffie, houdbare melk en meel). We hebben daarbij ook wat dure producten gekocht: flinke pot gel (Zoon), tijdschrift Noorderland (vakantie-cadeautje N(euro)otje), een paar zakken hondenbrokken en een paar blikken hondenvoer (voor 4 honden waarvan 1 vrijwel tandeloos), tamelijk veel kaas, vlees voor in de vriezer (voor een eventuele barbequemogelijkheid) en natuurlijk diverse soorten ijs en een paar flesjes wijn (voor het vakantiegevoel). Al met al hebben we bij twee winkels voor 155.07 euro uitgegeven. Euro 91.01 bij de Super de Boer en euro 64.06 bij de Aldi. Dat is voor ons doen heel veel! Daar staat tegenover dat we dan de komende weken nog maar heel weinig hoeven te halen. De afgelopen maand bijvoorbeeld hebben we in totaal voor iets minder dan 200 euro boodschappen gedaan. Eigenlijk zouden we het budget dus wel kunnen bijstellen.. Want we komen vrijwel nooit meer in de buurt van die 350 euro.

Met alle vrije dagen van de afgelopen maanden hebben we veel visite en logés gehad en zelfs dan komen we nog ruim uit met dit bedrag. Misschien wel een vermelding waard: er zaten gisteren maar twee pakjes koek bij en geen zoutjes. Het is leuker en lekkerder om dat zelf te maken en bovendien, als je dat soort spul kant en klaar in huis hebt, ga je er automatisch meer van eten. Althans, zo werkt dat bij ons. Met de frisdrank is N(euro)otje het ook niet eens en ze drinkt het zelf ook niet, maar het lukt haar niet om haar ideeën daarover op de anderen in huis over te brengen. Het zit vol met rommel en geeft veel extra afval. Met één ding houdt N(euro)otje wel vol: geen light-frisfranken. De zoetstoffen die daarin zitten zijn zo slecht, dan is suiker nog beter. En voor het vlees geldt in feite hetzelfde: we vormen een 'gemengd' gezin. N(euro)otje is vegetariër maar de rest niet. Ter compensatie eten zij weinig vlees en maakt N(euro)otje dat gewoon klaar.

In ieder geval krijgt N(euro)otje na gisteren het wat boodschappen doen betreft, de rest van de maand weer lekker rustig. En zo hoort het, ze heeft immers vakantie!

Advertenties

6 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Feb 03, 2011 @ 07:57:55

  Heb je voor bestuiving van citroenbloesem twee boompjes nodig? Groeten Izerina

  Beantwoorden

 2. cornelia
  Feb 03, 2011 @ 12:19:29

  had je het boompje gezaaid of gestekt?C

  Beantwoorden

 3. opnieuwbeginnen
  Jul 09, 2011 @ 14:20:30

  Dat levert een lekkere hoeveelheid tijdwinst op. Geweldig.

  Hoe maak je dan zoutjes, als je die niet koopt?
  Ik was deze week slechts 11 euro kwijt, geen frisdrank, wel biologisch vlees en spekjes.
  Twee winkels, de Aldi en de Dirk van den Broek/Bas van der Heijden.

  Ik moet ook geen koek in huis hebben. Ik sta mezelf wel toe om meestal na het boodschappen doen te schransen. Meestal nootjes vreten.

  Beantwoorden

 4. Martine
  Jul 09, 2011 @ 18:56:16

  Ik ben erg benieuwd waar je het hondenvoer hebt gehaald en welk merk het is. En hoe het bevalt, hebben ze er bv erg veel van nodig?

  Beantwoorden

 5. izerina
  Jul 10, 2011 @ 07:47:31

  Een deel van jouw voedsel kost weinig geld,maar je tijd en energie.Dat is veel leuker “betalen”.Groeten Izerina

  Beantwoorden

 6. Vlijtig Liesje
  Jul 11, 2011 @ 18:48:19

  Wat heerlijk om zo ruim onder je budget te blijven! Dat lukt ons nu nog niet helaas. Eerder andersom…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: