N(euro)otje houdt grote schoonmaak

We zijn begonnen de schuren uit te mesten. En dat is nogal wat werk. De schuren bestaan in feite uit één langgerekt gebouw, ongeveer vijf meter breed en bijna drieëntwintig meter lang, met een paar hoekjes en nisjes. Vroeger waren het varkensstallen. Direct na deze oude stallen begint de moestuin en daarin staat nóg een restant stal, een klein hokje met een ingemetselde trog dat heel lang als kippenhok heeft gefungeerd. Wij hebben enkele jaren geleden de ren al gesloopt om zo meer groentebedden te kunnen maken en de kippen naar het oude onderkomen van de eenden van de vorige bewoner verhuisd.

De grote schuur zeg maar, is aan de binnenkant door middel van tussenwanden met deuren daarin, verdeeld in drie delen. Het voorste gedeelte is voor de fietsen en onze dubbelasser aanhangwagen staat daar onder dak. In het tweede gedeelte hebben we wat we de werkschuur noemen. Hier staan de werkbanken met het bijbehorende gereedschap. Het laatste gedeelte noemen we nog altijd de vogelschuur. Dit komt omdat de vorige bewoner hier een paar hele grote binnenvolières had gemaakt met een buitenvlucht. Het laatste gedeelte van de binnenvolière stond er nog altijd, we hadden het gewoon volgezet. Maar gisteren  hebben we dan eindelijk ook dit gedeelte gesloopt. Nu hebben we in die hoek de airhockeytafel en de pingpongtafel neergezet. Die stonden, heel onhandig, in de werkschuur, achter de werkbank. Geen ideale plek, ook al omdat er natuurlijk van alles opgelegd wordt. Zoals het nu staat, hoeven we de tafels ook niet altijd naar buiten te halen om ze te kunnen gebruiken. Er is ruimte zat om binnen te spelen.

De aanhangwagen staat wel weer vol, we zijn erg rigoureus geweest deze keer. Alles wat niet meer te recyclen, weg te geven of te verkopen valt, ligt erop en gaat zaterdag naar de gemeentestort. Het oud ijzer uitgezonderd natuurlijk. Dat gaat naar de ijzerboer, daar beuren we tenminste nog wat geld voor.

We staan zelf versteld van de hoeveelheid spullen en vooral van de hoeveelheid onbruikbare troep die we hier verzameld hebben. Dat is mede ontstaan omdat we in de afgelopen jaren nogal veel van kennissen gekregen hebben. Spullen die ze zelf nogal goed vonden en die we volgens hun mening prima konden gebruiken bij de diverse verbouwingen of in de tuin. Wij zijn erg slecht in nee zeggen dusss…. Over het algemeen valt het meeste dan uiteindelijk nogal tegen maar ja, je neemt het zoet en het zuur. En zo stapelt het op. We nemen tegenwoordig daarom ook niet zomaar alles meer aan. We hebben onszelf en elkaar geleerd NEE te zeggen. Heel fijn natuurlijk dat mensen aan je denken en je vragen of je nog iets kunt gebruiken en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we best wel dingen hebben gekregen die we goed konden gebruiken, maar men heeft toch vaak de neiging het geheel mooier en beter voor te stellen dan het is. Bovendien is het wel de bedoeling dat wij het ophalen bij de aanbieder, soms hebben we er zelfs nog voor moeten betalen, en vervolgens, wanneer daarna blijkt dat we ons weer wat in de maag hebben laten splitsen, kunnen we 50 kilometer met de aanhangwagen rijden en de troep tegen 10 euro per kuub, naar de gemeentestort brengen. Zo zijn sommigen wel heel makkelijk van hun rotzooi afgekomen…We zijn er dus mee gestopt om voor gratis vuilophaaldienst te spelen en als we daardoor dan iets mislopen dat wel goed was geweest, nou, jammer dan!

Wanneer we aankomende zaterdag de kar weer leeg hebben, zullen we die ook direct weer vullen met echt de allerlaatste zooi, voornamelijk glas dat we volgens de gulle gevers toch prima zouden kunnen gebruiken: veel gebroken enkel glas plaatjes en nog meer dubbel glas dat natuurlijk in geen enkel kozijn in ons huis past. Als we dat eenmaal weg hebben, zijn de schuren echt lekker leeg. En opnieuw vullen, daar beginnen we niet meer aan! Laat iedereen voortaan maar lekker zelf zijn boeltje opruimen!

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Vlijtig Liesje
  Feb 11, 2011 @ 13:23:08

  Veel plezier gewenst!

  Beantwoorden

 2. izerina
  Feb 11, 2011 @ 16:10:58

  Fijn weekend! Groeten Izerina

  Beantwoorden

 3. Lege zakken vrouw
  Jul 06, 2011 @ 04:56:44

  Je hebt groot gelijk. Hoe meer ruimte des te meer troeo verzamel je. In het begin wist ik niet hoe ons grotere huis te vullen. Nu weet ik haast niet meer hoe van de troep af te komen.

  Beantwoorden

 4. Franca
  Jul 06, 2011 @ 07:00:35

  Dat ken ik! Alleen waren het hier schoonouders die alles hier lieten brengen. Je wil niet weten wat we allemaal tegenkwamen, en wat we er uiteindelijk voor kwijt waren om het weg te doen! Staat tegenover dat het een heerlijk gevoel is om later in een “lege” nette schuur te komen. Wat een opluchting!

  Beantwoorden

 5. izerina
  Jul 06, 2011 @ 12:33:02

  Dat is het nadeel van veel ruimte. Goed,dat jullie “nee”zeggen. Groeten Izerina

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: