N(euro)otje maakt groentenlasagne

Geen foto… Vergeten… Maar het was erg lekker!

Neem olijfolie, 1 grote ui, 250 gram winterpeen, 450 gram diepvriesspinazie, 1 bakje champignons, 250 gram kaas, 60 gram boter, 60 gram bloem, ca. 550 ml. melk, parmezaanse kaas, lasagnevellen.

Snipper de ui, snijd de champignons en wortelen in plakjes, rasp de kaas.

Bak de wortel en de ui een paar minuten in een paar lepels olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze mee. Doe de spinazie erbij en laat die langzaam ontdooien. Doe dan 1/3 deel van de geraspte kaas, parmezaanse en zout en peper naar smaak erbij.

Maak ondertussen de saus: smelt de boter, voeg de bloem toe, roer dit goed glad en laat het in een paar minuten, al roerend, garen. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe tot het een dikke, gladde saus is. Voeg pas weer melk toe als de vorige scheut helemaal is opgenomen. Voeg 1/3 van de geraspte kaas toe en laat dit al roerend smelten. Doe naar smaak parmezaanze, zout en peper erbij.

Doe in een beboterde ovenschaal een laag groentenmengsel, een laagje saus, lasagnevellen.  Herhaal dit totdat je kunt eindigen met een laag kaassaus. Strooi er nog wat kaas over en zet de schaal in de oven, liefst met een deksel erop. Zet de oven op 190 graden en laat in 35-40 minuten goudbruin en gaar bakken. Haal de laatste 10-15 minuten de deksel eraf.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: