N(euro)otje zaait

N(euro)otje is aan het voorzaaien. Vandaag was de kousenband aan de beurt. In de tuin zitten de doperwten al een tijdje in de grond, tegen vogelvraat beschermd door plastic. De tuinbonen heeft ze net als voorgaande jaren voorgezaaid in bakken in de kas. Die worden over een paar weken in de volle grond gezet.

Morgen gaan we eindelijk fruitbomen en bessenstruiken halen! In onze miniboomgaard komen 9 nieuwe boompjes te staan: 3 verschillende soorten appels, twee peren, twee pruimen en twee kersen. Bij het kiezen van de rassen houden we rekening met de oogsttijd van iedere soort zodat we zo lang mogelijk achter elkaar door kunnen oogsten in plaats dat alles tegelijk opgegeten moet worden. Op het bessenveld komen een paar nieuwe kruisbessen te staan, blauwe bessen en extra rode en witte aalbessen.

Samen met de overige (zure) kersen, kleine pruimpjes, moesappelen, bramen, frambozen, vlierbessen, meloenen, druiven en aardbeien wordt zo ook op fruitgebied de variatie in de tuin, in de kas en op het bord, steeds groter.

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. mama lieveheersbeestje.
    Mrt 11, 2011 @ 22:28:03

    Wat spannend! Hier hebben we een kersenboom, helaas zure kersen maar heerlijk voor jammetjes.
    Ik heb ook al geraniums en kalabassen voor gezaaid maar het spul groeit zxc3xb3 hard…ik ben bang dat ik txc3xa9 snel ben geweest…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: