N(euro)otje bakt brood

En nog steeds zonder kneden. Het bevalt goed om zo weer zelf brood te bakken. Sinds ze  een aantal jaren geleden weer een baan vond voor 24-28 uur per week schoot het zelf bakken er meer en meer bij in. Voorheen bakte ze iedere week al het brood zelf. Mengen, kneden, rijzen, bakken, het was een wekelijks ritueel.  Toen N(euro)otje ging werken deden de broodbakmachines hun intrede. Die bevielen natuurlijk niet, zo'n apparaat staat 3,5 uur te draaien voor een klein broodje waar je met zijn vieren gewoon niet genoeg aan hebt. Bovendien is zo'n broodbakmacine helemaal niet geschikt voor het bakken van dagelijks brood, hooguit voor een weekendbroodje. Bij dagelijks gebruik gaan ze snel stuk. Dus gingen we weer brood kopen. Maar nu N(euro)otje, en de laatste tijd ook Man, steeds allergischer wordt voor additieven en ze nu zelfs hartkloppingen krijgt na het eten van een fabrieksmatig geproduceerde boterham, is ze blij dat ze het brood bakken zonder te kneden heeft ontdekt. Want er staat nu toch weer zelfgebakken brood op tafel. Zonder rare toevoegingen. En dus ook zonder rare bijwerkingen.

DSC01987

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Kniepertie
    Feb 06, 2011 @ 14:31:35

    Lekker zijn ze hxc3xa8? ‘k Heb er ook net weer eentje uit de oven gehaald. Smakelijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: