N(euro)otjes interieur

Ze schreef er al eerder over: Huize Vrek is een bonte verzameling van bij elkaar gezochte, gevonden, gekregen en tweedehands aangeschafte meubeltjes die op xc3xa9xc3xa9n of andere manier en naar ons idee heel best bij elkaar passen.

De meeste mensen die hier op bezoek komen vinden het gezellig. Of bijzonder. Of gewoon knus.

Diezelfde mensen hebben vaak geen idee dat ons interieur niet zoveel gekost heeft. In de woonkamer ligt een (echt?) Perzisch tapijt van een jaar of 70, 80 oud. Schoonouders hadden het ooit gekregen van een familielid en na de laatste verhuizing vroegen zij aan Man of hij het voor hen weg wilde gooien. Man gooide het natuurlijk niet weg maar nam het mee naar huis waar het inmiddels alweer een jaar of drie ligt. Het is een groot, donkerrood tapijt met een paar enorme kale plekken waar we heel strategisch de banken en een tafeltje overheen gezet hebben. Een oude buffetkast in de woonkamer komt van de zolder van een kennis. Ook deze kast moest weggegooid worden en of wij dat voor haar wilden doen want ze had zelf geen vervoer. Toen we zagen waar het over ging begrepen we niet hoe iemand dat weg kon gooien. We mochten de kast meenemen. Naar huis. Niet naar de stort. Na een uitgebreide houtwormbehandeling mocht de kast de kamer in en daar staat -ie nog steeds.

N(euro)otjes lievelingskastje kreeg zij jaren geleden van haar grootouders. Opa had het ooit gevonden in de containerruimte van de flat waar zij woonden en heeft het zelf jarenlang gebruikt.

Ze kan nog wel even zo door gaan. Niet dat we nooit iets nieuws gekocht hebben of kopen (en daar doen we dan ook waarschijnlijk wel ons hele leven mee) maar we vinden het over het algemeen gewoon zonde om zoveel geld uit te geven. Nieuw blijft het toch niet, de butsjes, deukjes en krasjes komen vanzelf en altijd sneller dan verwacht. Het is veel handiger iets te kopen (of te krijgen) waar die gebruikssporen al aan zitten ;-)     

'Doorleefd' heet dat tegenwoordig. En buiten dat het lekker goedkoop kan zijn is het vooral hartstikke gezellig!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: