N(euro)otjes tuinplanning

Vandaag heeft N(euro)otje zich over de tuinkalender gebogen. De laatste loodjes zeg maar. Hier en daar wat veranderd want het liep niet helemaal lekker vorig jaar. Voor sommige groenten had ze te veel ruimte ingepland (we konden geen sla meer zien…), van andere had ze juist graag wat meer gehad en weer andere zijn helemaal niet op de tuin gekomen. N(euro)otje is tamelijk dol op variatie dus dit jaar moeten wel alle bedden weer vol. 

Voor de pompoenen (ruimtevreters!) moet daarom een nieuwe plek gezocht worden buiten de moestuin maar weer niet op de composthoop want te veel schaduw. En dan moet het allemaal wel overzichtelijk blijven want N(euro)otje komt helaas chronisch tijd tekort.

Ze heeft een dubbele hoeveelheid spekbonen ingepland want daar zijn we allemaal dol op en ook geweckt zijn ze niet te versmaden. En de kousenband is zo ontzettend goed bevallen, daar lusten we wel pap van! Van de Spaanse pepers had ze vorig jaar ietsiepietsie te veel: 500 stuks of zo… Tenminste, dat is wat we zelf geteld hebben. En dat was voordat we een collega en zijn vrouw de planten lieten leegoogsten… De gedroogde pepers bevallen overigens prima en staan erg decoratief in een grote glazen pot. Maar de komende 12 jaar hoeven we geen pepers meer te zaaien…;-)

Advertenties

6 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Sabine
  Jan 09, 2011 @ 00:41:28

  Wel, dat is nu voor mij een voornemen voor het jaar 2011, een moestuintje aanleggen. Ik zal hier dus heel wat komen spieken want ik heb er helemaal geen idee van hoe eraan te beginnen.

  Beantwoorden

 2. izerina
  Jan 09, 2011 @ 07:17:07

  Wat klinkt dat al naar voorjaar. Groeten Izerina

  Beantwoorden

 3. wil
  Jan 09, 2011 @ 09:35:49

  zat hier na het lezen van het srukje te grijnzen.ongeveer hetzelfde verhaal.veel te veel pepers(van zoon met wie ik samen een stuk grond beplant)foutje met gourgette’s,was de eerst x dus wist ik veel hoeveel eraf zouden komen.veeeel te veel dus.andere dingen smaktn minder dan verwacht enz.maar wat een luxe je eigen groenten(en fruit).
  dit jaar een planning(vorig jaar doken we er onverwachts in en pas in mei.
  is ieder geval zeer verslavend maar ook wij hebben te weinig tijd dus zo inrichten dat er minder werk is.bepaalde planten staan bv op worteldoek.zoals aardbeien.perfect alleen wat onkruid via de gaten maar verder geen onderhoud en de grond blijft goed vochtig.dit jaar komen er wat verhoogde bakken bij die geheel vol gaan dus ook geen onkruid meer.kost iets meer maar je gebruikt alles jaren en veel minder onderhoud.
  wens jullie een goed tuinjaar toe.

  Beantwoorden

 4. wil
  Jan 09, 2011 @ 09:36:58

  stukje dus

  Beantwoorden

 5. Opnieuw Beginnen
  Jan 09, 2011 @ 09:51:42

  Ja, het is al januari, de tuinbonen kunnen al gezaaid worden.
  Oef mijn geweten speelde op. Ik ben de laatste tijd te weinig naar de moestuin geweest.
  Als we samen eten zijn we zeker tot maart nog vol in het eten van vorig jaar.

  Beantwoorden

 6. het huisvrouwtje
  Jan 13, 2011 @ 20:35:27

  zit altijd met veel interesse je moestuin verhalen te lezen met zuster en ik willen dit jaar ook de gok eens wagen nu zag ik dat jij met een tuinkalender werkt? heeft u daar misschien een voorbeeld van zodat wij een goede start kunnen maken?

  groetjes huisvrouwtje

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: