N(euro)otje gebruikt graag zuiveringszout

Omdat er nogal eens verwarring bestaat over dubbelkoolzure soda en huishoudsoda zet N(euro)otje hier de verschillen tussen de soda's maar eens op een rijtje.

NaHC03 – Natriumwaterstofcarbonaat. Natriumbicarbonaat. Dubbelkoolzure soda. Baksoda. Baking soda. Zuiveringszout.

Te gebruiken als gistmiddel in gebak en brood, bij het koken van aardappels, als tandpoeder, om de haren te wassen, als mondspoelmiddel, bij de schoonmaak als  mild schuurmiddel en nog veel meer. Vroeger maakte men hiermee ook prik in dranken (het zogenaamde 'spuitwater'). Bij poetsen met zuiveringszout worden de tanden witter. Te koop bij drogisterijen, reformwinkels en toko's.

DSC01851

Voor heel veel tips voor het gebruik van zuiveringszout kun je ook eens hier kijken.

***********************************************************************************************************************************************************

Na2C03 – Natriumcarbonaat. Schoonmaaksoda, huishoudsoda. 

Niet geschikt voor consumptie. Wel een prima schoonmaakmiddel, afvoerontstopper, ontvetter en ontsmetter van wondjes. Ontstoken, zwerend wondje? Doe een flinke lepel van deze soda in warm water en week het getroffen lichaamsdeel hierin. Doe dit 2 of 3 keer per dag.  Probleem opgelost. Ook een bestanddeel van wasmiddel en daarom goed te gebruiken bij het zelf maken van wasmiddel. Te koop bij supermarkten en drogisterijen.

DSC01848

***********************************************************************************************************************************************************

Wanneer je dus op een Amerikaanse site leest over het gebruik van baking soda bedoelen ze zuiveringszout (natriumBIcarbonaat). En niets anders dan dat.

Advertenties

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Hxc3xa9lxc3xa8ne
    Jan 02, 2011 @ 22:55:04

    Dank je wel, eindelijk weet ik het dank zij jou, er is voor mij een groot raadsel opgelost, super!!!

    Beantwoorden

  2. Spaarcentje
    Jan 03, 2011 @ 10:52:22

    aha, dat zuiveringszout ken ik als wijnsteenzuur bakpoeder en gebruik ik inderdaad als rijsmiddel in baksels!
    Bedankt voor je uitleg!

    Beantwoorden

  3. Eugenie
    Jan 06, 2011 @ 21:08:39

    Bedankt N(euro)otje.. nu weet ik ook eindelijk het verschil tussen die 2 soda’s

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: