N(euro)otjes kassabon

Noortje vroeg hoe N(euro)otjes boodschappenlijstje er uitzag afgelopen weekend.

Tja,….wij zijn hier erg snel met het weggooien van de papierpropjes. Vooral nu de houtkachel steeds brandt…;-) Toch zal ze volgende keer de bon eens bewaren en hier neerzetten.

Wel is het heel eenvoudig uit te leggen hoe ze voor zo weinig geld boodschappen kan doen. We hebben een maandbudget van 300 euro. Dat komt neer op 75 euro per week voor een normale maand of 60 euro voor een maand met 5 weken. Meestal geven we 2 keer per maand meer uit dan die 75 of 60 euro. Dat heeft te maken met het aanvullen van de voorraad. Dan blijft er de rest van de maand weinig meer over dan het 'vers'-gedeelte. En dan sta je bij de kassa voor 25 of 30 euro. Over het algemeen houden we over op de gewone boodschappen en kunnen we altijd wel iets meenemen dat niet in de planning stond.

We kopen natuurlijk geen merkartikelen, slaan in bij aanbiedingen van houdbare artikelen en letten goed op de overige aanbiedingen van bijvoorbeeld vegetarische hapjes, vlees en zuivel die met 35% korting aangeboden worden als de uiterste verkoopdatum (bijna) bereikt is. In de zomer hebben we daarbij nog het voordeel van de moestuin. Dit is voor ons dan ook het beste seizoen om de voorraad voor de winter goed op peil te brengen.

Als je de boel laat verslappen en je voorraadkast leeg eet, ben je natuurlijk weer een hoop geld kwijt om je basis terug te krijgen. Het 'geheim' zit 'm dan ook in het bijhouden hiervan.

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. izerina
  Dec 15, 2010 @ 16:44:20

  Heb je van je moestuin ook een wintervoorraad? Ingevroren of bv pompoen en ui? En heb je nog kolen in je tuin?Ik merk,dat bij ons groente en fruit een flinke post is.Groeten Izerina

  Beantwoorden

 2. Lauren
  Dec 15, 2010 @ 22:39:58

  Mijn voorraadkast heeft nogal diepe planken en dan verdwijnt er wel eens wat achterin. Dat probeer ik altijd aan het eind van het jaar allemaal optemaken. Zo kwam ik een pakje tapiocameel tegen en daarvan heb ik pannekoekjes gebakken, vreemde stuctuur maar heel lekker. Morgen restje couscous met kikkererwten en wat gedroogd fruit zoals rozijnen en restje dadels, met kerrie als hartige toon.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: