N(euro)otjes boodschappen II

Vorige week hebben we voor amper 25 euro boodschappen gedaan.Echt, zo'n basislijstje werkt. N(euro)otje staat dan in de kelderkast met haar basislijstje, een pen en een blanco stukje envelop of iets dergelijks en gaat na wat er echt op is en wat alleen maar aangevuld hoeft te worden. xefxbbxbfVervolgens een weekmenu in elkaar draaien (aan de hand van het seizoen, de tuin en de aanbiedingen in de plaatselijke winkels) om te zien wat er aan extra ingredixc3xabnten nodig is en klaar is het boodschappenlijstje voor die week.

Vorige week dus zo'n 25 euro. En daar zat zelfs een flesje wijn bij! 

Ook voor de komende week staat het alweer vast wat er gegeten gaat worden. De linzensoep voor morgen staat  klaar, op de avond dat Zoon niet thuis eet, eten wij hutspot (het is ons helaas nooit gelukt om hem dit te laten waarderen), verder staan nog chili sin carne, aardappel-kaasschotel met boontjes en lof in de planning. En over een paar dagen begint de hele routine gewoon weer opnieuw.

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Noortje
  Dec 13, 2010 @ 22:52:12

  Dat heb je knap gedaan! Zat bij dat geld ook je ontbijt en luchbenodigdheden? En iets lekkers voor ’s avonds? Hoe zag je boodschappenlijst er dan uit?

  Beantwoorden

 2. Romy
  Dec 14, 2010 @ 08:12:43

  Wauw Neurootje 25 euro!?
  Dat doe je goed!!
  Mag ik bij je in de leer??
  x Romy

  Beantwoorden

 3. Martine
  Dec 14, 2010 @ 11:38:25

  Ik heb sinds kort ook een basislijst gemaakt. Voor 25 euro boodschappen is me nog niet gelukt;) maar de eerste tekenen van minder uitgeven zijn er zeker! En het gemak ervan! Los van dat het gewoon besparend is, is het ook voor een chaoot als ik ben gewoon enorm veel tijdsbesparing. Ik hoef minder naar de winkel en kom daardoor alleen al veel minder in de verleiding om extra’s te kopen.
  Afgelopen weekend onze kelderkast compleet uitgemest. Nu staat ook alles nog eens op z’n plek en wordrt het nog beter inkopen doen.

  Beantwoorden

 4. Wim
  Dec 17, 2010 @ 13:45:31

  Altijd leuk en interresant om te lezen hoe anderen het voorelkaar krijgen om met weinig budget de boodschappen binnen te halen.
  Ons lukt het meestal om met 40 euro uit te komen met de wekelijkse boodschappen. Hoe wij dat doen kun je lezen op mijn net begonnen web log.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: