N(euro)otjes goede voornemens

Zo af en toe moet N(euro)otje voor zichzelf weer even het een en ander op een rijtje zetten. Dat rijtje betreft onze wensen, dromen, voornemens en verplichtingen. Wat wensen betreft scoren we helemaal niet slecht: we wonen op een goede plek. Genoeg ruimte om dat te doen wat we willen: moestuin voor al onze eigen groenten, ruimte voor een kleine boomgaard voor de fruitvoorziening, kruidentuin en ruimte voor kippen voor onze eigen eieren. We hebben een houtschuur voor de opslag van hout voor de houtkachel. We hebben kolen op voorraad voor de kolenkachel. We hebben een tank onder het huis voor de opslag van regenwater. Die willen we (ooit) gaan gebruiken voor het doorspoelen van de toiletten. We hebben een eigen bron met zuiver water dat we zo voor consumptie zouden durven gebruiken. We zouden de groententuin kunnen uitbreiden en daarmee ruimte maken voor aardappels het hele jaar rond. En daarmee zouden we vrijwel zelfvoorzienend kunnen zijn wat onze groenten betreft.  Exc3xa9n van onze dromen.

Helaas ontbrak het ons het afgelopen jaar aan tijd om alles goed te doen. We hebben vooral gedaan wat we moesten doen. Het was een druk jaar. Vol verplichtingen. Het betaalde werk speelde zich af op onregelmatige uren en domineerde daarmee ons leven. Voor het komende jaar geldt dat gelukkig minder. N(euro)otje heeft intern gesolliciteerd, is aangenomen en heeft daarmee nu een iets regelmatiger leven. Hopelijk vertaalt zich dat weer in meer tuintijd en daarmee een grotere oogst. Dit tuinseizoen is N(euro)otje al snel gestopt met het wegen van de opbrengst en is de teller ergens niet ver boven de 40 kilo blijven steken. Er is wel meer geoogst dan dat maar we hebben  geen idee meer hoeveel precies. Van veel bedden in de tuin hebben we geen tweede oogst meer gehad. En een aantal bedden op de tuin is dit jaar zelfs helemaal leeg gebleven… Helaas. De goede voornemens voor het komende tuinseizoen zijn er natuurlijk wel weer en de tuinplattegrond ligt al weer klaar om opnieuw ingevuld te worden.

Dus volgend jaar gaat N(euro)otje weer vol goede moed aan de gang. Dat wil zeggen, deze maand. Exc3xa9n van de voornemens van N(euro)otje gaat deze maand namelijk al in uitvoering: tuinbonen net voor de vorst zaaien. Schijnt ontzettend goed te werken, een vroege oogst te geven en een betere smaak. 

Advertenties

6 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Diana
  Nov 17, 2010 @ 07:22:45

  Mooie plannen! Mijn complimenten!

  Beantwoorden

 2. Vlijtig Liesje
  Nov 17, 2010 @ 09:40:22

  Ik merkt ook dat de dagelijkse besognes me zo opslokken, dat ik daardoor minder ‘bewust’ leef en dat vertaalt zich ook in minder gezond leven.

  Rust is ontzettend belangrijk, evenals tijd, om je leven te leven.

  Beantwoorden

 3. izerina
  Nov 18, 2010 @ 18:33:42

  Ik hoop,dat het je gaat lukken meer in je tuin te werken.Het levert behalve oogst ook zoveel voldoening op. groeten Izerina

  Beantwoorden

 4. Margreet
  Nov 18, 2010 @ 20:25:17

  Gefeliciteerd met je nieuwe functie en dat je maar fijn meer rust zult krijgen!

  groetjes Margreet

  Beantwoorden

 5. ella
  Nov 20, 2010 @ 19:49:17

  gefeliciteerd met je nieuwe functie. FF over die tuinbonen, ik als beginnend tuinierster ben in voor alle tips. zijn er meer soorten? en welke gebruik je dan? En zaai je in de koude grond? Pleasssseeee uitgebreide uitleg?

  Beantwoorden

 6. Baukje Westerlaken
  Dec 28, 2010 @ 17:54:05

  Ik heb een artikel geschreven over goede voornemens en wat je er aan kunt doen om ze ook echt uit te voeren:

  http://mental-coach-amsterdam.nu/2010/12/28/hoe-hou-ik-me-aan-mijn-goede-voornemens/

  Verder wil ik je een fantastisch 2011 toewensen!

  Groet van Mental Coach Amsterdam

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: