N(euro)otje houdt niet van e-nummers

Veel mensen vinden het overdreven, het 'gezeur' over de (veelal chemische) toevoegingen in ons voedsel. N(euro)otje zelf is een groot voorstander van natuurlijk eten. Wanneer het etiket dat op je eten zit niet  meer leesbaar is zonder een woordenboek te raadplegen zit er toch echt iets niet goed. Zelf kan N(euro)otje extreem reageren op een stofje bekend als e621 of MSG en ze zal echt niet de enige zijn. Veel toevoegingen in voedsel zijn zelfs kankerverwekkend. Overdreven? Steeds meer mensen krijgen te maken met kanker. Wie weet hoeveel daarvan met het moderne voedsel te maken heeft? N(euro)otje is overtuigd van het gevaar van al die onnatuurlijke toevoegingen, die uitgedacht worden in laboratoria. Aan veel factoren in ons leven kunnen we zelf niet veel veranderen. Maar wat je eet bepaal je wel zelf. Toch ontdekte ze niet zo lang geleden tot haar stomme verbazing dat er nog steeds mensen zijn die nog nooit een etiket serieus gelezen hebben. Onbegrijpelijk.

Vandaar dat ze blij was toen ze het volgende filmpje tegenkwam op internet.

Advertenties

8 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Diana
    Nov 11, 2010 @ 12:14:44

    Bedankt voor het filmpje.
    Het laat even een ander licht schijnen over klachten waar ik al een jaar mee loop.
    Stijve zere nek, hoofdpijn, soms benauwd bij inspanning,soms duizelig.
    Ik ga even heel goed etiketten lezen en even uitproberen of dit hiermee te maken heeft

    Dank je

    Beantwoorden

  2. Sandra
    Nov 11, 2010 @ 17:36:34

    je kunt en boekje bestellen op niburu.nl over alle E nummers en schadelijke stoffen

    Beantwoorden

  3. Bespaarma(atje)
    Nov 12, 2010 @ 21:31:47

    Wij willen het ook niet eten! Bespaarman reageert er op en voor de kids kan het ook niet goed zijn. Wij weigeren ook vriendelijk Aspartaam en Acsesulfaam-k. Wel altijd goed etiketten lezen, soms glipt er nog iets tussendoor.

    Beantwoorden

  4. izerina
    Nov 13, 2010 @ 07:47:18

    Begin jaren “80 kwam er een boek uit over de bijwerkingen van E-nummers. IK gaf toen gezondheidskunde op het vbo. Elk jaar maakte ik xc3xa9xc3xa9n les over die E-nummers. Kocht cola,snoep en andere houdbare levensmiddelen. De leerlingen zochten dan uit,wat er voor schadelijks in zat. Ze schrokken. Maar aten toch na afloop de snoep en koek op. Groeten Izerina

    Beantwoorden

  5. ajassen
    Nov 13, 2010 @ 08:41:54

    boekje met alle e-nummers die tegenwoordig in eten zitten en waar er inmiddels meer dan 80.000 van zijn verkocht
    http://www.bouillonmagazine.nl/e-gids.php

    Beantwoorden

  6. nieuwe levensstijl
    Nov 13, 2010 @ 14:27:33

    Ik ben al een tijdje aan het opletten om geen E621 in de vleeswaren te hebben, maar het valt mij vies tegen.
    Ontzettend veel vleeswaren hebben dit. Uiteindelijk naar de slager gegaan, maar drie soorten vleeswaren voor op brood hadden het niet. De rest van de vleeswaren was allemaal bewerkt met kruiden waar deze smaakversterker in zat. Hoe doen jullie dat dan met broodbeleg?
    groeten,
    nieuwelevensstijl

    Beantwoorden

  7. bespaarma(atje)
    Nov 13, 2010 @ 22:43:58

    Het zit erg vaak in vleesbeleg, soep en zakjes saus. Ik koop kalkoenfilet van de Aldi, daar zit het volgens mij niet in. Rookvlees van AH. Verder kaas en zoet op brood. Zoet is lang niet zo slecht als men denkt, als je maar zoet zonder vet neemt, dus jam, vruchtenhagel en appelstroop. geen chocopasta. Succes, Bespaarma(atje)

    Beantwoorden

  8. Vlijtig Liesje
    Nov 15, 2010 @ 12:58:45

    Bedankt voor dit filmpje. Ik schrik er toch weer van.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: