N(euro)otjes spruitenschotel

Vanavond werd er weer 'from scratch' gekookt door N(euro)otje.

We hebben gebruikt:

  • 1 doosje champignons
  • 500 gram spruiten
  • 4 eieren
  • aardappelen (ca. 600 gram)
  • bloem
  • melk
  • zout en peper
  • boter

De champignons smoren in de boter. De spruiten gaar koken. Aardappelen gaar koken en puree ervan maken met zout, peper, scheut melk en flinke klont boter. De aardappelpuree moet lekker smeuxc3xafg zijn.

De eieren hard koken, pellen en in stukjes snijden.

Een flinke klont boter smelten zonder bruin te laten worden. Bloem toevoegen tot de juiste dikte en goed doorroeren. Kokend water toevoegen en melk (half/half) en onder goed roeren in een minuut of 5 – 7 laten garen. Op smaak brengen met zout en peper (voor diegenen die bouillonblokjes gebruiken 1/2 bouillonblokje toevoegen). Spruitjes en champignons door de saus scheppen. 

Spruit/champignonmengsel in een beboterde schaal overdoen, blokjes ei eroverheen en alles afdekken met aardappelpuree. Klontjes boter erop en een lekkere laag Parmezaanse er overheen strooien. Op 200 graden in de oven tot de bovenkant mooi bruin gekleurd is.

(Aan wegen doet N(euro)otje vrijwel niet vandaar het hier en daar ontbreken van maten en gewichten in dit recept. Het was in ieder geval lekker!)

DSC01758

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. izerina
    Nov 09, 2010 @ 19:03:44

    Je beschrijft het zo,dat ik bijna spruitjes zou willen proberen. Groeten Izerina

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: