N(euro)otjes boodschappentips

N(euro)otje zet weer eens haar favoriete boodschappentips op een rijtje:

 

 1. Ga zo min mogelijk naar de winkel. Beter xc3xa9xc3xa9n keer in de week dan elke dag. Het scheelt impulsaankopen.
 2. Ga niet met een lege maag boodschappen doen, je koopt meer.
 3. Haal niet alles bij xc3xa9xc3xa9n winkel. De Aldi en de Lidl hebben de naam de goedkoopste te zijn maar bij Super de Boer en Albert Heijn zijn sommige produkten goedkoper. Echt waar!
 4. De dure merken liggen op ooghoogte. Kijk eens net boven de grond. Daar liggen de goedkopere varianten die net zo goed zijn.
 5. Koop wat je als basis nodig hebt, geen kant en klare produkten. Je betaalt voor iets dat een ander al gedaan heeft. 200 gram geraspte kaas voor xe2x82xac 1,19 terwijl een kilo kaas ongeveer vier euro kost? Zelf raspen!
 6. Let goed op de aanbiedingen maar maak er alleen gebruik van als het iets betreft dat je anders ook zou kopen.
 7. >Let ook goed op de felgekleurde stickertjes die op produkten geplakt worden die de uiterste houdbaarheidsdatum naderen. Kan soms de helft schelen.
 8. Zorg voor een goede voorraad! Sla houdbare produkten groot in zodra ze in de aanbieding zijn.
 9. Eet produkten van het seizoen. Buiten het seizoen betaal je voor dezelfde groenten uit het buitenland of uit de kas wel het drievoudige.
 10. Schaf de frisdrank af. Beste dorstlesser blijft water. Wij schenken als het warm is een kan vol, knijpen daar een citroen boven uit en zetten het in de koelkast. Lekker! En gezond.
 11. Doe boodschappen aan de hand van een lijstje.
 12. Maak als het even kan een weekmenu (van die groenten uit het seizoen).
 13. Nog beter: kook gewoon op gevoel met wat je hebt (cooking from scratch). Geen speciale, ingewikkelde recepten, heb je alleen maar weer extra ingredixc3xabnten voor nodig.
 14. Controleer je kassabon! Constateer je een fout, ga dan terug. Veel mensen laten dit achterwege, misschien uit een soort valse schaamte maar probeer jezelf daar overheen te zetten. Meestal zijn die verschillen klein maar het kan erger: toen N(euro)otje jaren geleden verdwaasd met haar twee karren vol met haar maandelijkse booddschappen bij de kassa wegstrompelde bleek een fles frisdrank die in de aanbieding was voor 99 cent op de kassabon te staan voor 99 gulden en 99 cent! Een extreem voorbeeld maar waar gebeurd. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: