N(euro)otje pruttelt verder

Stilleven 

N(euro)otje heeft het een beetje te druk de laatste tijd, vandaar de hiaten op haar eigenste stukje van het www. Maar ze is toch weer eens gaan zitten om de oogstteller bij te werken. Want hoewel het niet zoveel zal worden als vorig jaar gaat het natuurlijk wel gestaag door. Dit weekend is de pruimenoogst begonnen. Dat wil zeggen dat we met een vergietje en een kromme rug het gras onder de bomen doorsnuffelen op zoek naar gave exemplaren. Van de te pletter gevallen pruimen wordt een gedeelte over het hek van de kippenren gegooid; de dames weten er wel weg mee. De rest is voor de vogeltjes. Ook heeft N(euro)otje gisteren de eerste meloen uit eigen kas geoogst: 2200 gram! We hopen maar dat -ie lekker is. Er hangen er nog meer dus…. Ook de vlierbessen zijn bijna rijp maar N(euro)otje heeft helaas geen tijd om er jam van te maken. En als ze wel tijd heeft is ze total-loss dus ze zal lijdzaam toezien hoe de vogels zich te buiten zullen gaan. Nou ja, als zij er dan maar lol van hebben…. šŸ˜‰

Pruimpjes

Advertenties

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Anneke
  Aug 24, 2010 @ 10:15:24

  mijn buurman had een handige manier om zijn appels uit de boom te halen (vind ik dan).
  hij doet een stoffen tasje om zijn nek (met lange hengsels) en als de tas te zwaar/vol wordt pakt iemand ze aan en geeft een ander tasje terug. zo heb je twee handen vrij.
  groet Anneke

  Beantwoorden

 2. Gerrie
  Aug 24, 2010 @ 11:50:27

  Vlierbessen; de bessen wassen en de takken eraf knippen. Een klein stengeltje? “Heb ik even niet gezien”. Uit laten lekken en dan in zakken in de diepvries. Als je even tijd hebt zo’n zak eruit halen, sap van maken en dan jam/puddingsaus/limonade maken. Vlierbessen is een sterker antibioticum dan het chemische spul. Ik laat er zo min mogelijk hangen voor de vogels. Daarvoor zijn ze me te kostbaar voor onze eigen gezondheid.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  Beantwoorden

 3. izerina
  Aug 24, 2010 @ 16:03:40

  Ken je niet iemand,die jouw vlierbessen wil plukken en tijd heeft er iets van te maken. Dan worden ze tenslotte toch gebruikt. Groeten IZerina

  Beantwoorden

 4. Vlijtig Liesje
  Aug 27, 2010 @ 13:37:08

  Wat is het soms toch jammer dat je de tijd ontbreekt voor dit soort dingen. Ik herken het helaas maar al te goed. Nou ja, hebben de vogeltjes geluk.

  Beantwoorden

 5. Henrixc3xabtte
  Sep 03, 2010 @ 21:09:51

  In Roemenixc3xab zie je ook mensen pruimen rapen onder de bomen ,maar dan met emmers of oude pannen. Je vindt zo nog heel wat goede en lekkere pruimen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: